Coinbase CEO sundan kritik açıklama

Coinbase CEOsu Brian Armstrong Binance ve Krakenin desteğine rağmen düzenleyici otoriteler ile yaşanan sorunlar nedeniyle Monero (XMR) gibi gizlilik öncelikli kripto paraların Coinbasede yer almayacağını söyledi.

Peter McCormack’a mülakat veren Armstrong Coinbase’de daha muhafazakar bir yaklaşım benimsemek istediğini söyledi. Bu muhafazakar yaklaşım Monero gibi paralarla ilgili sorunlardna kaçınmak anlamına geliyor.

Söyleşide McCormack Monerodan en güvenilir gizlilik öncelikli kripto para olarak bahsederken Armstrong söz konusu paralar daha kabul edilir hale geldiğinde Coinbase’in bunları platforma dahil etmeyi düşündüğünü söyledi. Yeterli zaman ve eğitim ile insanların bu paralara alışabileceğini belirten Armstrong Bitcoinde de daha fazla gizlilik çözümü olmasını umduğunu söyledi.

Cointelegraph’ın haberine göre 20 Temmuzda Arjantinin en büyük telekomünikasyon şirketine yönelik fidye yazılımı saldırısından sorumlu bilgisayar korsanları XMRde 75 milyon dolar talep etti.

Monero Eylül 2019dan bu yana diğer büyük borsalarda işlem görmeye hazır. Ancak Güney Koreli kripto para borsası Bithumb ve Singapur merkezli Huobi bu yılın başlarında XMRyi platformlarından kaldıracaklarını açıkladı. Sebep ise dijital paranın suç faaliyetlerinde kullandığı iddiası.

Comments (0)
Add Comment