Coinbase, Bitcoin’in 93 günde ‘dijital altın’ fenomenine yaklaşacağını iddia ediyor

Coinbase Mayıs’ta beklenen yarılanmayı müteakip arz oranında meydana gelecek düşüşün Bitcoin için sürekli yinelenen “dijital altın” tanımına iyice yaklaştıracağını iddia ediyor.

KITLIK DEĞER YARATIR

Altın standardı 1971de bittiğinde doların değeri düştü ve altının dolar cinsinden değeri yüzde 4 binden fazla arttı. Çünkü altın göreli kıtlığı ve edinme güçlüğü nedeniyle bakır gibi benzer metallerden daha fazla değere sahip.

Bitcoin altın gibi kıt olacak şekilde tasarlanmış bir varlık ve madencilik süreci nedeniyle elde edilmesi yapay olarak zor. Bununla birlikte bir iletişim kanalı yoluyla aktarılabilmesi BTC’nin altına göre öne çıkan bir avantajı.

Bitcoin’de blok başına 50 BTClik ilk ödül seviyesi halihazırda iki yarılanmadan sonra 12.5 BTCye indi. Mayıs 2020de beklenen yarılanmadan sonra her on dakikada bir çıkarılan her yeni blok için madencilik ödülü 625 BTCye düşecek. 

Stoka akışı (S2F) toplam arz üzerindeki yeni arz oranının ölçüsü ve yarılanmadan sonra Bitcoinin S2F kıtlığı altınla eşit olacak.

Coinbase altının stok akışının diğer kıymetli metallerden daha yüksek olduğunu ve Bitcoin’in yakında onu takip edeceğini iddia ediyor.

Comments (0)
Add Comment