Çocuğunuz 15 Yaşında Tutkulu Bir Bitcoin (BTC) Tüccarı Olsa Ne Yapardınız?

15 yaşındaki Sam Cornock hevesli bir sörfçü şafak vakti Sydneyin Cronulla Plajında mükemmel dalgayı yakalamaya çalışıyor ve ayrıca part time olarak sörf hocalığı yapıyor. Sam aynı zamanda Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine ilgi duyan tutkulu bir yatırımcı. Genç tüccar şunları söyledi:

“Normalde uyandığımda neler olup bittiğini görmek için kripto piyasasına bakmayı severim. Daha sonra sörf yapmak için sabah 6da sahile giderim

Sam babasının adına oluşturduğu bir hesap aracılığıyla Bitcoin gibi kripto para birimlerine yatırım yapıyor. Toplam 1500 dolarlık yatırımdan 10 bin dolar biriktirdi.

“Birkaç riskli altcoin nedeniyle para kaybettim ama genel olarak kârlıyım.” 

Sam okul otobüsünde seyahat ederken fiyatları kontrol ediyor ve aynı zamanda Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ticareti yapan lise sınıf arkadaşlarıyla piyasaya dair ipuçları ve tavsiyeleri tartışıyor. 

“Şu sıralar bir altcoine yatırım yaptık ve hepimiz onu takip ediyoruz. Umarız yükselir!.”

Bitcoin geçen hafta 48.364 ABD dolarına yükseldikten sonra manşetlere geri döndü. Bu yılın başından bu yana yüzde 45in üzerinde artış gösterdi. Dogecoin ve terra gibi diğer dijital para birimleri de bu yıl değer kazandı.

Elon Musk tarafından yönetilen elektrikli otomobil şirketi Tesla geçen hafta 15 milyar dolarlık bitcoin satın aldığını ve bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlayacağını açıkladı.

Sam’den Bitcoin Tavsiyeleri

Çeşitlendirmek. Tüm paranızı tek bir coine yatırmayın 

Fiyatlar sonsuza kadar yükselmeyecek

Araştırmanızı yapın ve risklere karşı dikkatli olun

Ancak geçtiğimiz hafta Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu kripto para birimlerine yatırım yapmanın riskli olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bir yetkili “Çoğu durumda kripto para birimlerini ve ICOları satın aldığınız ve sattığınız platformlar düzenlenmemiştir. Platform başarısız olursa veya saldırıya uğrarsa korunmuyorsunuz.” dedi. 

Federal hükümetin Moneysmart web sitesi ayrıca yatırımcıların önce araştırma yapmadan bir ICO veya kripto para birimine satın alırlarsa “çok para” kaybedebilecekleri uyarısında bulunan kripto para birimleriyle ilişkili riskleri de listeliyor.

Sydney Üniversitesi Akademisyeni: Endişe Verici Bir Durum

Sydney Üniversitesi İşletme Fakültesinden Barney Tan Bitcoin gibi kripto para birimlerinin popülaritesinin spekülasyon oportünizm ve bir “kitle psikolojisi” ile beslendiğini söyledi.

Doçent Tan gençlerin “benzeri görülmemiş” bir ölçekte kripto para birimi ticareti yaptıklarını ve bunun giderek arttığını söyledi.

Tan ayrıca gençlerin heyecan arayışına eğilimli olduklarını ve manipüle edilebileceğini söyledi.

“Günümüz gençleri erişebildikleri bilgi miktarından dolayı muhtemelen daha bilgili. Ancak aynı zamanda daha etkilenebilir bir durumdalar bu nedenle potansiyel sömürü veya manipülasyonu önlemek için ticaret faaliyetleri üzerinde kesinlikle gözetim olmalıdır.”

Doçent Tan dijital para birimlerinin özellikle gençler için cazibesinin bir kısmının büyük ölçüde düzenlenmemiş olmaları olduğunu söyledi.

“Dijital para birimlerinde spekülasyon yapmanın esasen sıfır toplamlı bir oyun olduğunu akılda tutmak önemlidir. Bunları yüksek bir fiyata satarak kâr eden her bir kişi için fiyatlar düştüğünde birinin zarar etmesi gerekecek.”

Samin Babası: Bazen Şaşırıyorum

Sam sınıfta Bitcoin ile ilgili konuşulanları duyduktan ve babası Mike Cornock’un arkadaşlarının bu konudaki konuşmalarını dinledikten sonra geçen yılın ortasında kripto para birimleriyle ilgilenmeye başladı.

CoinGecko şirketler ve diğer tüccarlar tarafından üretilen YouTube videoları gibi kripto para birimi uygulamalarını kullanarak piyasayı araştırmaya başladı. Babasından başlangıçta kendi adına bir hesap açmasını istedi ve sörf öğreterek kazandığı 250 doları bu hesaba yatırdı.

Samin babası Mike “Bir ebeveyn olarak Sami hayretle izliyorum. Hem okulunda çok başarılı hem de sürekli piyasayı takip ediyor. 

Sam’in 18 yaşına gelmeden önce Bitcoin milyoneri olduğu bildirilen Alman genç Erik Finman’a kıyasla yaklaşık 10 bin dolarlık kazancı az ama yaşına göre hayat tarzı ve kripto paralara ilgisi şaşırtıcı

Comments (0)
Add Comment