CNBC Kritik Verileri Açıkladı: Bitcoin Bugün Bu Seviyelere Düşebilir

Bitcoin (BTC), geçen hafta büyük kayıplar yaşadı. Makro ekonomik koşullar nedeniyle ivme kaybeden BTC, alarm veriyor.

 

Nasdaq, bugün düşüş kaydetti: Bitcoin’in de etkilenmesi bekleniyor

Lider kripto para birimi bugün 33 bin dolar civarında işlem görüyor. Bu, Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyesi. BTC,  geçen hafta yaklaşık yüzde 14 düştü ve Kasım ayındaki rekor seviyeden yüzde 50’nin üzerinde değer kaybetti. BTC’nin kayıplarının büyük bir kısmı, ABD borsaları, özellikle Nasdaq endeksi ile birlikte gerçekleşti. Bu korelasyon, BTC’nin önümüzdeki günlerde daha keskin kayıplara hazır olduğunu gösteriyor. CNBC’den alınan verilere göre, ABD hisse senedi vadeli işlemleri şu anda yüzde 1.2 ile yüzde 2 arasında düşüş gösteriyor. Özellikle Nasdaq vadeli işlemleri en kötü performansı gösteriyor. BTC, bu yıl Nasdaq’ı büyük ölçüde takip etti ve şimdiye kadar hiçbir ayrışma belirtisi göstermiyor. Nasdaq Pazartesi günü ağır kayıplar vermeye hazır olduğundan, BTC’nin de ivme kaybetimes, muhtemel görünüyor.
 
BTC’nin hisse senetleriyle olan korelasyonu da 2022’de arttı. Geçen haftaki satış sırasında BTC, Wall Street açılışından hemen sonra en büyük gün içi kayıplarını kaydetti. Bu eğilim, nedeniyle yatırımcılar BTC’ye güvenli liman yerine daha yüksek riskli bir varlık olarak görüyor. Nasdaq Bileşik endeksi bu yıl yaklaşık yüzde 23 düştü. BTC, ise yüzde 27 civarında düşüş kaydetti. Her iki kayıp da iki ana faktörden kaynaklanıyor: yükselen enflasyon korkusu ve Fed’in faiz oranlarını keskin bir şekilde artıracağı beklentisi.

Bitcoin, bugün 32 bin ila 30 bin dolar seviyesine düşebilir

Nasdaq yüzde 2’ye yakın bir kayıp için konumlanmışken, BTC de benzer bir büyüklükte düşebilir. BTC, muhtemelen Pazartesi gününü yaklaşık 32 bin ila 30 bin dolar arasında kapatabilir. Bazı analistler, BTC’nin 2021’de büyük bir geri dönüşü müjdeleyen bir fiyat aralığında olduğuna dikkat çekerken, BTC’nin toparlanmayı tetikleyecek çok az katalizörü var. Kıdemli yatırımcı Peter Brandt geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in 28 bin dolara kadar düşmesini beklediğini söyledi.
 
BTC’nin kayıpları, kripto para piyasasının çoğunda benzer düşüşlere neden oldu. Trader’lar artık riskli varlıklardan çıkıp, sstablecoin’ler ve hatta belirli hisse senetleri gibi daha güvenli yatırım araçlarına geçiyor gibi görünüyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!