CNBC Analisti: GameStop ın Kurtuluşu Kripto Para Birimlerinde

CNBCnin Mad Money adlı programını sunan ve aynı zamanda bir analist olan Jim Cramer geçen hafta video oyunu perakendecisi Gamestop (GME) yardımcı olmak için harika bir planının olduğunu ve fikrinin şirketin değerini yükselteceğini söyledi. Gamestop hissesi şirketin CFOsu Jim Bellin istifa edeceğini açıklamasının ardından geçen hafta yüzde 100ün üzerinde yükseldi.

Cramerın fikri Gamestopun “kripto para satıcısı olması”. Cramer bunu Square ve Paypalın yaptığını başlangıçta “gülünç göründüğünü” düşündüğünü ancak sonra “sorun olmadığını” belirtti. Cramer Mad Moneynin CNBCdeki sunucusu ve Thestreet.com finans sitesini kuran eski bir hedge fon yöneticisidir.

Cramer ayrıca teknoloji şirketi Nvidianın kripto için ekran kartları üreteceğine dikkat çekti. Şirket Mart ayında bu projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyor ve sadece kripto için ekran kartları piyasaya sürecek. Cramer Nvidia için gerçekten önemli olacak bu girişiminden Gamestopın ders alabileceğini düşünüyor. Sunucu CNBCde şunları söyledi:

Gamestop kendini 5 bin mağazalık bir kripto para şirketine çevirecekse 1 milyar dolarlık hisse senedi satsınlar … ve onunla kripto para satın alsınlar ve sonra onu Bitcoin kazandığınız uluslararası bir oyun yeri haline getirin bence hisse senedi fiyatını gerekçelendirebilirsiniz.

“Ve sadece Bitcoin olması gerekmiyor. Kripto yapabiliriz. Ama onu devasa bir kripto bilgi imparatorluğuna çevirin ve dünya çapında oyunlarınız var Bu gerçekten harika olur”

Gamestop Yöneticisine Mesaj

Cramer Gamestop yönetim kurulu üyesi Ryan Cohene tweet atarak “yönetim kurulunun Gamestopun 10 milyon hissesini 200 dolardan satmasını Bitcoin satın almasını ve Gamestopun artık oyun satan bir Bitcoin mağazası olabileceğini” söyledi.

Cramer Gamestop mağazalarını daha önce bir Bitcoin imparatorluğuna dönüştürme fikrini ortaya attı ve bu konuda heyecanlı görünüyor. Cramer geçenlerde şöyle bir tweet attı:

Gamestopun 5 bin mağazalı bir bitcoin imparatorluğu olması gerekiyor. Bunun ne kadar harika olacağına inanamıyorum … Hisse senedi satabilir bir ton Bitcoin satın alabilir ve bekleyebilirler. Şirketin yeni adı: Bitstop veya Gamecoin olsun.

“Bundan daha iyi bir fikir bulamadım ama bu işe yarayacak. Hisse senetlerini yükseltmenin yolunun bu olduğuna dair bir his var içimde. “

Comments (0)
Add Comment