CNBC Analisti Dogecoin Yatırımcılarını Uyardı: SEC!

Mad Money sunucusu Jim Cramer, Dogecoin (DOGE) hakkında uyarıda bulundu. Meme kripto para biriminin bir menkul kıymet olduğunu ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından düzenleneceğini iddia etti. Ayrıca Dogecoin arzını da sorguladı.

Jim Cramer’den Dogecoin uyarısı: SEC düzenleme yapacak

Jim Cramer, bir finansal haber ve okuryazarlık sitesi olan Thestreet.com’un kurucularından olan eski bir hedge fon yöneticisidir. CNBC’nin Mad Money programının sunucusu Jim Cramer Perşembe günü Dogecoin (DOGE)’e yatırım yapma konusunda paylaştığı tweet ile şöyle bir uyarıda bulundu:

Lütfen Dogecoin konusunda dikkatli olun.

Meme kripto para biriminin “menkul kıymet olduğunu” ve “düzenleneceğini” de ekledi. Ayrıca Cramer şunları yazdı:

Dolaşımda ne kadar arzının olduğunu ve borsada para kazanmak için her gün ne kadar üretildiğini öğreneceğiz.

Cramer’in Perşembe günü CNBC’de de yayınlanan, popüler meme parası hakkındaki yorumu Twitter’da büyük ilgi gördü.

Billy Markus: Cramer’a “Lütfen kendinizi eğitin” yanıtını verdi

Diğer taraftan birçok kişi Cramer ile aynı fikirde değil. Bazıları Mad Money sunucusuna Dogecoin’in bir menkul kıymet olmadığını ifade ederek, onun böyle olduğu sonucuna nasıl vardığını sorguladı. Bazı insanlar, Cramer’i Blockchain ve DOGE’nin arzı konusundaki bilgi eksikliğinden dolayı eleştirdi. Ayrıca Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus, Cramer’a şu şekilde yanıt verdi:

Lütfen Blockchain’in nasıl çalıştığını öğrenin. Dolaşımdaki arzı ve her gün ne kadar üretildiği zaten iyi biliniyor. Blockchain’ler herkese açık koddadır ve herkes tarafından kolayca görülebilir. ‘Güvenlik’ açısından, bu bir çalışma kanıtı kripto para birimidir, bu yüzden bloktan paraları almak için çalışmanız gerekir.

Güvenlik açısından, bu bir proof-of-work (iş kanıtı) kripto para birimidir, bu nedenle kripto paraları bloktan almak için çalışmanız gerekir. Howey Testi kapsamında uygun değildir. Bitcoin ile aynı şekilde çalışır. Aslında, Bitcoin ile yüzde 99,5 oranında aynı koda sahiptir. Lütfen kendinizi eğitin.

Markus, ayrıca Cramer’in uyarısı hakkında çok ilginç bir yorumda bulunuyor:

Dogecoin için şimdiye kadarki en büyük boğa sinyali

SEC Başkanı Gary Gensler şu anda kripto para borsalarını düzenleme konusuna odaklanıyor. Borsalarda listelenen birçok kripto paranın menkul kıymet olduğuna ve kayıt altına alınması gerektiğine inanıyor. Bununla birlikte, SEC başkanı, Ethereum da dahil olmak üzere herhangi bir kripto para birimini tartışmaktan kaçınıyor. SEC, şu anda Ripple Labs ve yöneticileriyle XRP’nin durumu hakkında devam eden bir dava ile de meşgul durumda. Dogecoin, piyasa değerine göre 11. en büyük kripto para birimidir. Şu anda, Bitcoin.com Markets’ten alınan verilere göre DOGE’nin fiyatı 14,97 dolar seviyesindedir. Piyasa değeri ise yaklaşık olarak 20 milyar dolar düzeyindedir. Meme kripto para biriminin, Tesla CEO’su Elon Musk ve Shark Tank yıldızı Mark Cuban da dahil olmak üzere birçok destekçisi bulunuyor. Musk, Dogecoin’i ödemeler için en iyi kripto para birimi olarak görüyor. Son zamanlarda Tesla, bazı ürünleri için DOGE kabul etmeye başladı. Kripto topluluğunda Dogefather olarak bilinen Musk, kişisel olarak bazı Dogecoin’lere de sahip. Kriptoarena.com olarak hazırladığımız diğer altcoin makalelerine de göz atmayı unutmayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!