Çinli şirketler COVID-19 krizine rağmen Blockchain e büyük bahis yapacak

Ankete katılan 350 Çinli şirket hala blockchain teknolojisinin işletmelerine sunabileceği daha yüksek potansiyele inanıyor.

Xinhuaya göre “Salgın Sonrası Çağda Blockchain” olarak adlandırılan çalışma koronavirüs salgını öncesinde ankete katılan şirketlerin %70inin Blockchain teknolojisinin potansiyeli konusunda iyimser olduğunu gösterdi. % 20 kadarı krizin etkilerini azaltmak için daha da fazla yatırım yapacağına inanıyor.

On farklı sektör blok zincirine doğru yükseliş gösteriyor

Çoğu blockchain teknolojisinin uygulanmasının ulusal ekonominin devam eden salgının finansal yıkımlarından kurtulmasına yardımcı olabileceğine inanıyor.

Katılımcılar blockchain ile ilgili uzman firmalar imalat ticaret tedarik zinciri yönetimi ve finans dahil olmak üzere 10 farklı sektörden oluşuyor.

Ankette yer alan uzmanlar şunları söyledi:

“Endüstriyel blockchain sosyal üretim işletmelerinin temel gövdesine derinden hizmet ediyor (…) İşletmeler arasında güvenilir bir veri ağı olan blockchain geleneksel merkezi veritabanlarının işletmeler arasında güven üretememesi sorununu çözüyor ve çoklu işbirliğinin güven sorununu çözüyor.”

Araştırmacılar blockchain teknolojisinin “afetlerle mücadele etmenin en etkili yolu” olarak kabul ediyor.

Krize rağmen hala güven var

Covid-19in ani patlaması şirketleri gelişimlerini duraklatmaya zorlasa da çalışma blockchaine olan güvenin azalmadığını belirtiyor.

Blockchain destekli bir pilot programı Çinde çok çeşitli noter hizmetleri sunacak.

Comments (0)
Add Comment