Çin Son Hamleye Hazırlanıyor: Kripto Paralar İle Topyekün Mücadele!

Çin hükümetine ait yayın organı Economic Daily’ye göre, Çinli yetkililer hala kripto para madenciliği yapan ve düzenleyici boşluklardan yararlanan bireyleri hedef alacak.

Kripto para kalıntıları, temizlenecek!

Çin iletişim bakanlığına ait gazete bugün yayınladığı bir makalede, Mayıs ayından bu yana kripto para ticareti ve madenciliğine ilişkin sıkı düzenlemelerin ve yasakların ülke içindeki kurumsal madenciliği neredeyse ortadan kaldırdığını ve birçok maden işletmesinin kapanması veya diğer ülkelere taşınmasıyla sonuçlandığını söyledi. Gazete, bu yasaklamalara rağmen, farklı eyaletlerde düzenlemelerdeki boşluklardan yararlanan kişiler olduğunu söyledi. Yetkililere göre, internet kafe işletmecileri, bilgisayar parçaları satan mağazalar ve kamu kaynaklarını kripto para madenciliği için kullanan devlet kurumlarının çalışanları bu katagoride yer alıyor.
 
Gazete, kripto madenciliğinin oldukça enerji tükettiğini ve çok fazla karbon emisyonu ürettiğini iddia etti. Makale, ayrıca üretim ve ticaret sırasında kripto para birimlerinin risklere yol açtığını söyledi. Yetkililerin, yasadışı madencileri durdurmak daha iyi bir koordinasyon içinde çalışacaklarını ve teknoloji kullanımının daha da güçlendirileceğini bildirdi.

Çin’in bir sonraki hedefi metaverse olabilir

Kripto para ticareti ve madenciliği tamamen yasaklandıktan sonra, Çin hükümeti, şimdi de metaverse sektörünü hedef alabilir. Yerel basından elde edilen bilgilere göre, Çinli yetkililer metaverse ve bulut madenciliği dolandırıcılığına karşı bir uyarı yayınladı. Rapor, dolandırıcıların daha fazla insanı cezbetmek için Metaverse terimlerini sık sık kullandıklarını vurguladı. Pekin’in katı kripto politikalarına rağmen, metaverse Çin’de büyük ilgi gördü. Tencent, NetEase ve Tiktok gibi şirketler ve en büyük teknoloji devlerinden bazıları bu yeni sektörde büyük yatırımlar yaptı. Metaverse’i, temel seviyede birçok bilim kurgu filminde gördüğümüz gerçeklikten kaçış sağlayan ‘sanal bir dünya’ olarak nitelendirilebiliriz

 

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, 2021’de Çinli yetkililer, kripto madenciliğinin yanı sıra kripto para birimlerinin kullanımına genel bir yasak koymak için bir dizi önlemelr aldılar. Sert baskıların bir sonucu olarak, Çin’in Bitcoin madencilik payı Eylül ayında  yüzde 60’ın üzerindeyken neredeyse sıfıra düştü. Metaverse, NFT kavramını sanal dünyaya taşırken, Çinli yetkililer, diğer dijital varlıklara oldukça benzer şekilde baskyı artırabilir.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!