Çin’den Demir Yumruk: Kripto Para Hizmeti Sağlayan Şirket Askıya Alındı!

Bloomberg ve Çin haber ajansı 8BTC’nin bildirdiğine göre, Çin Merkez Bankası, kripto para ticaretinde hizmet sağladığı nedeniyle, Pekin merkezli Tongdao Cultural Development Co., Ltd isimli şirketin web sitesini askıya aldı.

Çin kripto para yasakları konusunda kararlı olduğunu gösterdi!

Çin Merkez Bankası, işletmelere ve bankalara kripto para işlemlerine katılmamaları, dijital para  ticareti veya madencilik şirketlerine hiçbir şekilde yardım etmemeleri gerektiğini bir kez daha sert bir şekilde hatırlattı. Banka’nın teknoloji ve yazılım departmanı, Tongdao Cultural Development’ın kripto para ticareti için yazılım sağladığından şüphelendi. İlgili departmanlar, dijital para işlemleri için  şirkete ait faaliyetlerin durdurulmasını istedi. Ayrıca şirketin resmi web sitesi de askıya alındı.

Pekin merkezli şirketinin, kendi yerel kripto para birimi olan “Mao Li Coin”i ile esas olarak eğlence endüstrisinde faaliyet gösterdiği belirtiliyor. Çin Merkez Bankası yatırımcılara da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Risk bilincinizi artırın ve doğru yatırım stratejileri oluşturun. Kripto para ticareti çılgınlığına katılmaktan sakının ve bu sektör ile ilgili spekülatif trendleri iyice araştırmadan takip etmeyin ve kişisel mülkiyet ve haklara zarar vermemeye dikkat edin.

Çinli madencileri ülkeyi terk ediyor!

Çin Merkez Bankası ayrıca, yetki alanlarındaki ilgili kurumları ve kuruluşları, kripto para birimiyle ilgili ticari faaliyetler için ticari tesisler, ticari teşhir, pazarlama ve ücretli yönlendirme hizmetleri sağlamamaları konusunda sert bir uyarı metni yayınlamıştı. Merkez bankası, son olarak yaptığı açıklamada, yargı alanındaki finansal kuruluşlar ve ödeme kuruluşlarının, müşterilere doğrudan veya dolaylı olarak kripto para birimiyle ilgili hizmet sağlamayacağını belirtti.

Çin Merkez Bankası’nın bu haberinden olumsuz yönde etkilenen kripto paraların fiyatı da ani bir düşüş yaşadı. Çin hükümeti, ülkedeki dijital para ticareti ve madenciliği ile ilgili yayınladığı uyarı raporlarında bu tür faaliyetleri yasaklamıştı. Bitcoin ve Ethereum  madencileri ya işlerini kaybediyor ve da platformlarını satıyor. Ayrıca, birçok madenci, Çin’den ayrılarak, ucuz elektrik sağlayan Kanada, ABD ve Kazakistan gibi  daha dost ülkelere taşınıyor. Çin’deki son yasaklar, Bitcoin hash oranını düşürdü ve Çinli analist Colin Wu, bu yılın sonuna kadar bu metriği önceki seviyelerine döndürmenin pek mümkün olmayacağına inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!