Çin Sonunda Bunu da Yaptı: İşte Kripto Para Karşıtlığındaki Son Gelişme!

Çin hükumetinin kripto para piyasasını engellemeye yönelik girişimleri devam ediyor. En son kripto yasağı yönergelerine rağmen, Pekin yetkilileri yeni yönergeler yayınlamaya ve kripto kullanımını yasaklamanın yollarını bulmaya devam ediyor. Bir dizi eylemin en sonuncusu, vatandaşların kripto madenciliği yapıp yapmadıklarını kontrol etmek için IP adresini takip etmeyi içeriyor.

Çin hükümeti kullanıcıların IP adreslerini izleyecek

Çinli gazeteci Colin Wu tarafından elde edilen en son belgeye göre, bir Şanghay Telekom belgesi, IP adresini ve adres tarafından çıkarılan kripto para biriminin türünü gösteriyor. En son kripto para kısıtlama yönergelerine göre, Çin Merkez Bankası tüm kripto para işlemlerini yasa dışı kabul etti ve yetkililere birçok kişi tarafından evlerinden yürütülen küçük ve orta ölçekli kripto madenciliği operasyonlarını engelleme talimatı verdi.

Bu yıl Mayıs ayında kripto madenciliğine yönelik baskılar, büyük kripto madenciliği çiftliklerinin çoğunu yer değiştirmeye zorlasa da, birçok küçük ve orta ölçekli madencilik teçhizatı hala işletiliyordu. Ancak son alınan önlemlerle bunun bile artık mümkün olmayacağı görülüyor. Çin’in kriptoya karşı katı tutumu yeni bir şey değil, ancak yetkililer tarafından alınan son önlemler, kripto kullanımını tamamen ortadan kaldırmayı planladıklarını gösteriyor.

Çin, kripto para piyasası faaliyetlerine ceza uygulamak için yasa tasarısı oluşturuyor

Çin’de kripto kullanımı yasaklanmış durumda, ancak mevcut yasalara göre cezalandırılabilir bir suç değildir. Bu nedenle kripto yatırımcılarının çoğu sadece uyarıldı, ancak bu kripto yatırımcılarını yeterince caydırmadı ve yatırımcılar her zaman kripto yasağını atlamanın bir yolunu buldular. Çin yargısının, kripto madenciliği veya ticareti gibi kripto ile ilgili faaliyetleri cezalandırmak için kripto piyasasına yönelik yeni yasalar oluşturmaya çalışmasının nedeni budur.

Birçoğu, Çin hükumetinin kripto paraya yönelik artan incelemesinin, ülkenin ulusal dijital para birimi veya CBDC dijital yuanının yakında piyasaya sürülmesinden kaynaklandığına inanıyor. Dijital yuanın gelişimi 2019 yılında tamamlandı ve şu anda ülke genelinde toplu ölçekte test ediliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!