Çin deki Bitcoin (BTC) Karşıtlığı Giderek Hız Kazanıyor

Çin bir kez daha başka bir olası Bitcoin yasağının eşiğinde görünüyor. 1 Martta İç Moğolistanın özerk bölgesi kripto para madenciliğinin yasaklandığını ve tüm projeleri bu yıl Nisan ayına kadar durdurma niyetini açıkladı.

Bu bölge madencilik için harika bir yer çünkü her açıdan son derece ucuz bir eyalet ancak bölgedeki yönetim son zamanlarda yeni dijital para projelerini de yasakladı. Yasağın arkasındaki ana fikir emisyonları azaltmak ancak kripto üzerindeki başka bir kısıtlamanın eski korkularını da canlandırdı.

Çinden de Yasak Gelebilir mi?

Çindeki şüphe uyandıran Bitcoin ticareti yine önemli ölçüde arttı ve bu da başka bir potansiyel yasak korkusuna yol açtı. Reutersın kaynaklarına göre birçok Çinli ilaç satın alma kisvesi altında USDT elde etmek için yurtdışına sermaye taşıyor.

Ancak Pekin merkezli avukat Huang Mengqi şunları söyledi:

İnsanların Bitcoin ticareti yapmasını engelleyemezsiniz çünkü Çin yasaları sanal varlıkların değerini tanıyor. Değeri olan her şeyin ticaretinin yapılmasına izin verilmelidir.

Pek çok Çinli yatırımcı Çin dışındaki borsaları kullandığından Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC) kara para aklamayı önleme çabalarını uygulamak için yeterli bilgi bulmakta zorlanıyor.

2017de tüm Bitcoin ticaretinin neredeyse yüzde 100ü yuana karşıydı ancak bugün bile Çinin kripto para birimleri üzerindeki etkisi hala yüksek.

Neden Dijital Yuan?

Geçen yıl yaşanan olaylar  Çin dijital para biriminin aciliyetini artırdı. Devlete ait Bank of Chinanın baş bilim adamı Guo Weimin Ocak ayında yaptığı açıklamada dijital yuanın en önemli avantajının nakit akışını gerçek zamanlı olarak izleyebilmesi ve pandemi gibi stresli bir ekonomik dönemde dönemler boyunca daha iyi borç ve teminat tahsiline izin vermesi olacağını söyledi.

Guo ayrıca dijital yuanın kurumsal finansmanda asırlık şeffaflık sorunlarının çözülmesine yardımcı olabileceğini ve gelecekteki büyümeye katkıda bulunacak potansiyel endüstriyel ve tedarik zinciri uygulamalarına sahip olabileceğini öne sürdü. Ve daha önce de belirtildiği gibi dijital yuanın başarılı bir şekilde uygulanması Çin liderliği için uzun zamandır bir öncelik olan yuanın uluslararası bir para birimi olmasına yardımcı olacaktır.

Comments (0)
Add Comment