Çarpıcı İddia: Bitcoin (BTC)’deki Düşünün Asıl Sebebi Bu Olabilir

Hisse senetleri piyasası ile kripto para piyasası arasındaki yüksek korelasyon, bize Bitcoin (BTC)’de yaşanan en son düzeltme ile ilgili olarak dikkat çekici bilgiler veriyor.

Bitcoin ve S&P 500 hisse senetleri arasındaki pozitif ilişki

Bitcoin (BTC)’in geçen yılın sonunda başlayan yüzde 17 oranındaki düzeltmesi çok sayıda analist ve profesyonel trader için sürpriz değildi, ancak aynı zamanda böyle bir düşüşün arkasındaki nedenler belirsiz olarak değerlendirildi. Ancak TradingView tarafından paylaşılan verilere göre, mevcut düzeltme için olası sebepleri açıklayabiliriz. Korelasyon ilk bakışta bariz görünmese de, 5 Ocak’tan bu yana Bitcoin ve S&P 500’ün hareketini karşılaştırırsak, korelasyonda güçlü bir artış görebiliriz. Bu da büyük olasılıkla Fed’in Mart ayı içerisinde faiz oranlarını yükseltmesi ile ilgili ipuçlarından kaynaklanıyor.

Kaynak: TradingView

Faiz oranını artırmak, Bitcoin veya diğer kripto para birimlerini doğrudan etkilemese de, trader’ların portföylerine anlık olarak yansıttıkları hala güçlü bir riskten kaçış sinyali olarak görülebilir. Yatırım çeşitlendirme araçları olarak BTC ve diğer kripto para birimlerinin popülerlik artışıyla birlikte, geleneksel trader’lar, piyasada güçlü risk alma aşamasında, riskli yatırımlarını artırmak için aktif olarak kripto para birimleri satın alıyorlar.

FED’in açıklamaları kripto para piyasasında da fırtına etkisi oluşturdu

Her iki tür varlığın fiyatını aşağı çeken Fed’in açıklamalarıyla birlikte, trader’lar,  kripto para birimleri ve hisse senetleri gibi tüm risk altındaki varlıklardan çıkmaya karar verdiler. Korelasyon göstergelerine göre Bitcoin şu anda NASDAQ ve S&P 500 gibi endekslerde neredeyse yüzde 60 oranında bir korelasyonla hareket ediyor. Aynı zamanda dijital altın, fiziksel altın ile negatif bir korelasyon gösteriyor.

Kısa bir süre  39.650 dolara düştükten sonra, Bitcoin yüzde 5 oranından fazla toparlandı ve bu da 41.800 dolar seviyelerine çıkmasıyla sonuçlandı. Kısa vadeli ralli şu anda devam etmek için yakıt arıyor.
Ancak Bitcoin şu anda hiçbir kayıp veya kazanç olmadan tamamen nötr bir gün geçiriyor. Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 1,1 oranında artarak, şu anda 41.942,01dolar seviyesinden işlem görüyor. Bitcoin’in son  24 saatlik işlem hacmi ise 29.057.484.489 dolar düzeyinde gerçekleşti. Kriptoarena.com olarak hazırladığımız diğer BTC makalelerine de göz atmayı unutmayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!