Cardano (ADA)’da Devasa Ralli Bekleniyor! İşte Nedeni

Cardano (ADA), adını taşıyan proof-of-stake (PoS) Blockchain’in yerel token’ı son haftalarda yükselmeye devam ediyor ve fiyat performansı açısından Ripple (XRP) ve Ethereum (ETH) gibi daha büyük rakiplerini geride bırakıyor. Veriler, artan kurumsal işlemlerin token’ın yükselişinde önemli bir faktör olduğunu gösteriyor. ADA son yedi gün içinde yaklaşık yüzde 30 oranında yükseldi ve şu anda 41 milyar dolarlık piyasa değeri ile iki ayın en yüksek seviyesi olan 1,22 dolar seviyesinden işlem görüyor. Token, yakın zamanda başlatılan bir Grayscale fonunun yaklaşık dörtte birini oluşturduğu göz önüne alındığında, kurumsal trader’lar arasında popülaritesini artırdığı görülüyor.

Veriler, Cardano piyasasına büyük işlemlerin hakim olduğunu gösteriyor

Blockchain araştırmacısı IntoTheBlock’tan elde edilen veriler, Pazartesi günü ADA’nın toplam zincir içi işlem hacminin yüzde 99’unun “büyük işlemlerden” oluştuğunu gösteriyor. Araştırmacı, büyük işlemleri 100.000 doların üzerindeki işlemler olarak tanımlıyor ve bunları bir token’a kurumsal ilgi düzeyini ölçmek için kullanıyor. Ve altcoin projesi piyasasında kurumsal ilgi patlama yaşıyor gibi görünüyor. ADA’daki büyük işlemlerin hacmi 2022 yılının başından şimdiye kadar 50 kat arttı. Hacimler de bu yıl 69 milyar dolarla en yüksek seviyesine fırladı.

Bitcoin (BTC)’in de çok benzer bir hacim kalıbına sahip olduğu, yani büyük işlemlerin hakim olduğu bir piyasanın olduğu göz önüne alındığında, ADA dünyanın en büyük para biriminde görülene benzer bir fiyat patlamasına hazır olabilir. BTC’nin fiyatının on kat arttığı 2020 ve 2021’deki yıldız kazanımların, büyük ölçüde büyük işlemlerin kripto piyasasına girişine borçlu olduğu belirtiliyor.

Ethereum (ETH)’un PoS modeline geçişi ilgiyi artırıyor

ETH, bu yıl içinde bir PoS modeline geçebilir. Hareket, topluluk tarafından geniş çapta bekleniyor ve ETH’nin 3.500 dolara yakın fiyatından büyük ölçüde faydalanıyor. Ancak diğer PoS zincirlerine de dikkat çekiyor.

ADA’nın piyasa değerine göre en büyük PoS ağı statüsü göz önüne alındığında, modele artan ilginin token’ın fiyatına fayda sağlaması muhtemel görünüyor. PoS, BTC gibi iş kanıtı token’larını korumanın yüksek enerji maliyetinden hoşlanmayan çevreye duyarlı yatırımcılar için de çekici bulunuyor. Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!