Bugün Bitcoin Pizza Günü… Peki neden 22 Mayıs?

Her yıl 22 Mayısta bir süre boyunca tüm dünyada “Bitcoin Pizza Günü” olarak kutlanıyor. Bu günde dünyadaki birçok kripto borsası ve işyeri özel etkinlikler ve kampanyalar düzenliyor.

Peki 22 Mayıs neden “Bitcoin Pizza Günü” olarak kutlanıyor?

Tarihler 18 Mayıs 2010u gösterdiğinde Floridada yaşayan Laszlo Hanyecz adında bir Macar yazılım programcısı Bitcointalk.org forumunda Bitcoins ile alışveriş yapmak istediğini belirtti. Hanyecz 2 büyük pizza için 10 bin BTC ödeyebileceğini ve ne tür bir pizza istediğini yazdı. Forumda kendisi için pizza alıp ona gönderebilecek birini arıyordu ve karşılığında Bitcoin ile ödeme yapmak istiyordu. Birkaç günlük aramadan sonra aradığını buldu.

İngiliz bir adam Macar yazılım geliştiricisinin teklifini kabul etti. Papa Johndan Hanyecze sipariş ettiği iki büyük pizza teslim etti ve karşılığında 10 bin BTC aldı. Bu Bitcoin tarihindeki ilk alışverişlerden biriydi. Aslında 10 bin BTCnin şu ana kadar bir değeri yoktu! Bugün 10 bin BTC yaklaşık 90 milyon dolar değerinde. Aralık 2017de Bitcoinin 20 bin dolar ile zirve yaptığı 200 milyon dolar değerinde idi.

İşte bu olayın gerçekleştiği gün yani 22 Mayıs 2010 Bitcoin tarihinde “Pizza Günü” olarak kutlandı.

“Pişman değilim”

Laszlo Hanyecz daha sonra medyaya konuyla ilgili birçok röportaj verdi. Bu röportajlardan birinde bu borsayı yapmaktan pişman olmadığını ve işlemin kripto para görüşünü olumlu yönde değiştirdiğini söyledi ve “O zamana kadar Bitcoinin hiçbir değeri yoktu bu yüzden pizza ticareti fikri inanılmaz derecede güzeldi” dedi.

Comments (0)
Add Comment