Bu yıl 75 kripto para borsası kapandı

Bu yıl şimdiye kadar en az 75 kripto borsası hacklerlar dolandırıcılar ya da bilinmeyen nedenlerle ortadan kayboldu.

Crypto Wisser Exchange Graveyard’a göre borsalardan beşi dolandırıcılık sebebiyle ortadan kalkarken  Altsbit ve Nerae dahil olmak üzere dördü hacklendi.

Cointelegraph’ta yer alan habere göre; toplamda 31i gönüllü olarak kapatılırken 34ü açıklama yapılmadan ortadan kaybolduğu için “MIA” olarak belirlendi. Hollanda borsası NLexch ve Şili Chilebit 2020de kendi hükümetleri tarafından kapatılan iki şirket.

Bu kadar küçük borsaların neden başarısız olduğunu açıklamaya yardımcı olan bazı makro eğilimler var. DeFinin büyümesi ve merkezi olmayan borsaların 2020de yükselişi birçok küçük operasyon için tabuta son çiviyi koydu.

Sektörün ilk günlerinden bu yana düzenleme baskısı da arttı ve pek çok borsa gereksinimleri karşılayamadı. Hackler ve dolandırıcılıklar da borsalar için büyüyen sorunlar olarak gösteriliyor.

Vadeli işlemlerinde bir buluta sahip olan en son iki yüksek profilli borsa BitMEX ve KuCoindir.

Geçen hafta BitMEX yöneticilerine bankacılık düzenleme ihlalleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasının ardından kripto güvenlik firması Chainalysis borsayı “yüksek riskli” olarak nitelendirdi.

Güvenlik şirketi devlet kurumları bankalar ve borsalar da dahil olmak üzere yüksek profilli müşterilerinin bir kısmına uyarıda bulunarak kendilerine karşı cezai suçlamalar getirilen herhangi bir takasın yüksek risk olarak kabul edilmesi gerektiğini bildirdi.

Singapur merkezli KuCoin borsası Eylül ayı sonlarında 200 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı ancak şeffaflık sağlamak için olayı araştıran bir dizi güvenlik güncellemesi yayınlayarak kullanıcıları güvence altına almak için çabaladı. Şirket etkilenen çeşitli varlıkları denetlemeye devam ederken en son duyuru 6 Ekimde güncellendi.

Ancak kripto borsaları ortadan kaybolan tek varlık değil. Deadcoins.coma göre artık mevcut olmayan neredeyse 2 bin altcoin ve token var.

Comments (0)
Add Comment