Bu Ülke İthalat Ödemeleri İçin Bitcoin Kullanımını Artırıyor

RunRun.es tarafından yayınlanan bir araştırma raporuna göre Venezuela Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan mali yaptırımları atlatmak için ithalat için ödeme yapmak üzere Bitcoin kullanımını artırmayı planlıyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduronun hükümeti 2018de tokenın piyasaya sürülmesinden bu yana devlet tarafından çıkarılan petrol destekli Petro kripto para birimini hem uluslararası hem de yerel olarak bir değişim aracı olarak tanıttı…

Maduro Eylül ayında yaptırımları atlamanın bir yolu olarak Bitcoin ve diğer kripto varlıklarının kullanımını kamuoyuna tehdit etmeye başladı ve yönetiminin yakında “dünyadaki kamusal devlet veya özel tüm kripto para birimlerini iç ve dış ticaret için kullanacağını” ilan etti.

Venezuela Ulusal Meclisi 8 Ekimde herhangi bir kripto varlığının parasal bir araç olarak yaratılmasına veya kullanılmasına izin vermek de dahil olmak üzere ülkeye uygulanan yaptırımları aşmak için daha fazla yürütme yetkisi veren Abluka Karşıtı Yasayı kabul etti.

Venezuela hükümeti ülkenin kripto para birimlerine olan bağımlılığını artırdığı için Kasım ayında bir Bitcoin madencilik deposu olan “Dijital Varlıklar Üretim Merkezi” ni kurdu.

Geçen hafta Venezuela hükümeti vatandaşların Bolivarları Bitcoin ile takas etmelerine izin vermek için Ulusal Kriptoaktif Denetleme tarafından desteklenen kripto para borsasını başlattı.

İran ayrıca ülkenin zaten kırılgan olan ekonomisi üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla ithalat için ödeme yapmak üzere Bitcoin kullanmak için bir yasa çıkardı.

Comments (0)
Add Comment