Bu Ülke Bitcoin (BTC)’i Yasal Olarak Kabul Etti

El Salvador ve Honduras SEZ ve Lugano kentinden sonra Orta Afrika Cumhuriyeti de Bitcoin (BTC)’i ülkedeki yasal ödeme aracı olarak kabul etti.

El Salvador’dan sonra bir ülke daha Bitcoin’i yasal olarak kabul etmeye başladı

Bitcoin’in benimsenmesi artıyor. Latin Amerika ülkesinde özel bir ekonomik bölge olan El Salvador, Lugano ve Honduras Prospera’nın ardından Orta Afrika Cumhuriyeti de Forbes tarafından bildirildiği üzere Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden bir yasa çıkardı. Rapora göre, Ulusal Meclis, kripto para birimini ülkede yasal hale getirecek tasarıyı oybirliğiyle kabul etti. Maliye ve bütçe bakanı Calixte Nganongo ve dijital ekonomi, posta hizmetleri ve telekomünikasyon bakanı Gourna Zacko, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kripto para birimi düzenlemesi için yasal çerçeveyi ve resmi para birimi olarak Bitcoin’i oluşturan mevzuatı tanıttı ve yürürlüğe koydu.

Yasa, ülkenin ekonomik toparlanmasına ve barışı tesis etme çabalarına yardımcı olmak için Ulusal Meclis tarafından oybirliğiyle desteklendi. Kriptoarena.com olarak daha önce de belirttiğimiz gibi, Bitcoin, geçtiğimiz Eylül ayında El Salvador tarafından yasal ödeme aracı olarak kabul edildi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, kripto para birimlerinin geleceği konusunda her zaman iyimserdi ve aktif olarak onlar hakkında konuşmalar yapıyor.

Perakende devleri artık Bitcoin (BTC)’i ödeme aracı olarak kabul ediyor

Ayrıca, İsviçre’deki Lugano şehri de geçen ay şehirde fiili olarak yasal ödeme aracı olarak stablecoin USDT Tether ve LVGA ile birlikte Bitcoin’i de kabul etti. Bunun dışında Latin Amerika ülkesi Honduras’ta özel bir ekonomik bölge olan Honduras Prospera da bu ay, ekonomik büyümeyi hızlandırmak için ülkede Bitcoin’i yasal olarak kabul edeceklerini duyurdu.

Buna rağmen, uzmanlar hala Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin modern ekonomilerde yasal ödeme aracı işlevi göremeyecek kadar değişken olduğuna inanıyor. Morgan Stanely, Goldman Sachs vb. gibi kurumsal yatırımcıların da son zamanlarda Bitcoin ve yaygın olarak benimsenen diğer kripto para birimlerine ilgi gösterdiğini belirtmekte fayda var. Ayrıca son zamanlarda Walmart, Shopify, Whole Foods, McDonald’s, Starbucks gibi perakende devleri de Lightning Network üzerinden Bitcoin’i geçerli bir ödeme seçeneği olarak kabul etmeye başladı. Volatiliteye rağmen, Bitcoin’in, paranın geleceğini şekillendirmede önemli bir role sahip olacağı açıkça görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!