Bu Metaverse Coin BTC’i Geçip Fırladı: İşte Sebebi!

Ayı piyasası kripto endüstrisini 2022 yılında derinden vursa da 2023 yılında işler biraz değişmiş gibi görünüyor. Özellikle lider kriptoların ve metaverse projelerinin öne çıkmasıyla beraber yükselişe geçen kripto para piyasasında bir proje dikkatleri üstüne çekti. Bu Metaverse coin projesi, BTC’i arkasında bırakarak yükselişe geçti! Peki, neden? İşte detaylar..

Axie Infinity büyümeye devam ediyor!

Popüler metaverse coin projesi Axie Infinity’nin yerel token’ı AXS, aylık oyuncu sayısında yaşanan düşüşlere rağmen yüzde 47’nin üzerinde yükseliş yaşadı. Bununla beraber birçok yatırımcının dikkatini çeken Axie Infinity, 12.86 dolar seviyesine yükseldi. Axie Infinity, bireylerin ekosisteme katkılarıyla ve oyun yetenekleri ile ekosisteme katkılarla token kazanabileceği Pokémon’dan ilham alınan bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Ethereum ağımda yer alan Axies adlı sanal yaratıkları oynamak ve üretmek için kullanılan dijital varlık, işlem hacminde de önemli bir artış gördü. Birçok uzman, popülaritedeki son artışı, blokzincir oyun endüstrisine artan ilgi ve katılımın yanı sıra NFT’lerin de artan kullanımına bağlıyor. Bir play-to-earn (P2E) projesi olan Axie Infinity, kripto para birimi dünyasında kaybettiğini konumunu yeniden kazanmak için artan sayıda oyuncu ve yatırımcıyı kendisine çekmeye çalışıyor.

Bu yükselişin neden olduğu sorusu ise bir diğer merak konusu. Bu noktada uzmanlara göre AXS, son dönemde üst üste tanıttığı yeni projeleri ve etkinlikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu da fiyata oldukça olumlu yansımışa benziyor. AxieOrigins ekibinden Jiho’nun yaptığı son paylaşım ise dikkatleri çekti. Gelişmeye ve büyümeye devam ettiklerini açıklayan Jiho, Axie oyuncularını heyecanlandırdı.

Popüler metaverse coin projesi’nin token kilidi açılacak!

Bir diğer yandan uzmanlar verilere bakarak, kripto para biriminin toplam 270 milyon arzının yüzde 1,8’ine eşdeğer olan yaklaşık 4.8 milyon AXS token’ının yaklaşık 64 milyon dolarlık değeriyle bugün akşam saatlerinde piyasaya gireceği duyurusuyla beraber yükselişi normal karşıladı. Yani verilere göre 4.8 milyon token’ın kilidi açılacak. Bununla beraber uzmanlara göre AXS fiyatı daha da yükselişe geçebilir.

Bir diğer yandan popüler metaverse projesinin fiyatı ise son 14 günlük süreçte yüzde 79 yükselişe geçerken, son 24 saatlik yükselişi kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere birçok yatırımcıyı heyecanlandırdı. Son 24 saatlik süreç içerisinde yüzde 40’ın üzerinde yükseliş yaşayan proje, anlık olarak 12,87 dolardan işlem görüyor ve birçok yatırımcının merceği altında bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!