Bu Kritik Metrikler Bitcoin’in (BTC) Bir Sonraki Adımına Dair Somut İpuçları Veriyor

Bitcoin (BTC), 59 bin dolar seviyelerine doğru bir ilerleme yaparak gücünü göstermeye devam ederken, genel kripto para birimi piyasa değeri 2 trilyon dolar’a ulaştı. Bitcoin, 60 bin dolar’da güçlü bir dirençle karşı karşıya olsa da, BTC fiyatı, hareketini 57 bin ile 59 bin dolar arasında sınırladığından oynaklığı azaldı.

Bu gerçekleşirken, Bitcoin’in zincir üstü ölçümleri, temellerinin daha da sağlamlaşmaya devam ettiğini gösteriyor. Santiment tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin alım çağrıları 3 haftanın en yüksek seviyesinde ve en son 13 Mart’ta görülen seviyelerde.

Öte yandan, uzun vadeli yatırımcılar, arzlarını tasfiye etmek yerine coin’lerini ellerinde tutmaya kararlılar. Ayrıca, büyük oyuncular son zamanlarda büyük satın alımlar yapıyor ve BTC arzlarını borsadan soğuk depoya taşıyor. En son Glassnode verilerine göre, borsalardaki Bitcoin bakiyesi iki yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Bitcoin (BTC) Madenci Pozisyonu Pozitife Döndü

Glassnode’un en son raporu, Bitcoin “Madenci net pozisyon değişikliği metriğinin yeşil renkte yanıp sönerek madencilerin yeni çıkarılan coin’leri tuttuğunu” belirtiyor.

Bitcoin hash oranı da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Madencilerin şu anda yeni Bitcoin üretme makinası satın almak için Bitcoin’lerini tasfiye etmediğini gösteriyor. Aksine, şu anda nakit olarak satın alıyorlar.

Ayrıca, Glassnode’un ayarlanmış SOPR (aSOPR) göstergesi, bu aşamada kar elde etmenin azaldığını göstermektedir. Bu, alıcının piyasadaki güveninin devam ettiği ve bu nedenle yaklaşan bir boğa koşusuna işaret ettiği anlamına gelir. Bu da fiyatın kısa zamanda 60 bin dolarlık psikolojik seviyeyi aşarak yoluna devam edeceğini gösteriyor.

Borsalar genelinde Bitcoin vadeli işlemlerinin açık pozisyonu, geçen hafta boyunca sürekli olarak 20 milyar doların üzerinde devam etti.

Büyük oyuncular ve şirketler, mevcut fiyat noktasında Bitcoin biriktirmeye başladı. MicroStrategy, Pazartesi günü 15 milyon dolarlık ek yatırımla ek 2000 Bitcoin satın aldığını duyurdu. Öte yandan, Grayscale Investments şimdi Bitcoin ETF pazarına girmeye çalışıyor.

Comments (0)
Add Comment