Bu Kritik Gelişme Ripple (XRP) Fiyatını Şaha Kaldırabilir!

Raporlar, Ripple (XRP)’ın hesap defterini güncellediğini ve XRP’yi nispeten güçlü satın alma baskısı altına aldığını ortaya koyuyor. XRP, yazımızın hazırlandığı sırada, günlük yaklaşık 4 milyar dolarlık işlem hacmiyle 1,09 dolar civarında işlem görüyor. Bugün için, XRP %2,15 oranında arttı. 49 milyar dolarlık piyasa değeri ile yedinci en değerli kripto para birimi konumundadır. İlk on kripto para birimi arasında yer alan XRP, bu hafta %12’nin üzerinde değer kazandı.

Ripple yeni güncelleme ile 1 doların üzerinde yerini aldı

Ripple, XRP Ledger (XRPL) için Ripple geliştirme ekibi tarafından büyük bir güncelleştirme elde edildiğini bildirdi. Haziran ayında tanıtılan “Federe yan zincirler”, Ripple (XRP)’ın verimliliğini düşürmeden daha geniş XRP ekosisteminde federe finans (DeFi) ve akıllı sözleşmeleri mümkün kılacağı ifade ediliyor. RippleX’ten yapılan bir duyuru, ön izlemeyi geliştiricilerin teknolojiyi görüntülemesine, üzerinde yorum yapmasına ve onunla deneme yapmasına olanak tanıyan bir araç olarak tanımlıyor. Ripple’ın üst düzey yöneticisi David Schwartz’a göre, yan zincirler XRPL’nin kullanım durumlarını da genişletecek. Geliştiriciler yan zincirleri kullanarak zincirleri özel ağlar, menkul kıymet ticareti ve DeFi için kendi ihtiyaçlarına göre kolayca uyarlayabilir.

Görsel: Ripple (XRP)

XRPL yan zincirler ile güçlenmeye devam ediyor

DeFi söz konusu olduğunda, XRPL’nin üzerine Ethereum (ETH) akıllı sözleşmelerinin uygulanması, geliştiricilerin zincirler arasında birlikte çalışabilirlikle DeFi ekosisteminde daha güçlü uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. Ripple bu konu ile ilgili olarak şöyle açıklamada bulundu:

Ayrıca, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) için bir yan zincir geliştiriyoruz. XRPL geliştiricileri, Ethereum akıllı sözleşmeleri, kancaları ve akıllı transformatörleri kullanarak istediklerini inşa edebilecekler.

RippleX’e göre XRPL ana ağının geleceği, yan zincirlerdeki başarılı özelliklerle şekillenebilir. “Federatörler”, yan zincirleri, Schwartz’ın daha önce bir blog gönderisinde açıkladığı gibi, yan zincirlerden en az birinde doğrulayıcılara sahip taraflar tarafından yürütülen yazılım araçları olan XRPL’ye bağlayacak. XRP ve verilen tokenler, yan zincirler ve XRPL arasında kendi Blockchain’leriymiş gibi hareket edebilecektir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!