Bu Karayip Adası Dünyada Bir İlki Gerçekleştiriyor: Bitcoin (BTC) Devrimi!

Karayip adalarından Bequia, dünyanın en güzel koyları ve eşşiz doğası ile bir turizm cennetidir. Porto Riko’nun güneyinde yer alan Bequia, artık kripto para sektöründe önemli bir yere sahip. Ada, Bitcoin (BTC)’in  hayatın her alanında bir ödeme birimi olarak kabul edildiği ilk ülke olacak.

Dünyada bir ilk

Eşsiz projenin fikir babası, adada 39 lüks villa, mağaza, AVM, eğlence merkezi ve devasa oteller inşa etmeyi planlayan mimar ve One Bequia adlı şirketin sahibi Storm Gonsalves. Ada yöneticileri tarafından da desteklenen kripto para devrimi yakında adanın tümünde yerini alacak. Ada sakinleri, market, restoran, barlar, otel reservasyonu gibi mekanların yanı sıra kripto para birimi ile villa ve ev de satın alabilecekler. 670 bin sterlin ila 1.6 milyon sterlin arasında değişen villalar Bitcoin ile satın alınabilecek. Satın alma işlemleri sırasında fiyat dalgalanmalarını önlemek için fiyatların sabitlendiği kripto para birimi eşdeğerleri kullanılacak.

İngiliz gazetesi Independent’a konuşan Bay Gonsalves, kripto paralar ile ev ve villa satın almanın “önümüzdeki yıllarda çok normal bir şey haline geleceğini” söyledi ve şunları ekledi:

Şu anda geleneksel sisteme alternatif bir finansman biçimine öncülük ediyoruz. Ayrıca, yeni bir pazarlama yöntemine de öncülük ediyoruz. Bitcoin’in piyasa değeri 1 trilyon dolardan fazla ve yatırımcıların çoğu BTC 1.000 dolar seviyesindeyken satın aldı. Dolayısıyla, kripto para piyasasında artık göz ardı edilemeyecek çok fazla zenginlik var. Bu yeni dijital sistem gerçekten ana akım haline geldi, bu yüzden adamızda Bitcoin’in hayatın her alanında ödeme biçimi olarak kullanılması gurur verici.

Bitcoin kurtarıcı rol üstlenecek

Kripto para birimleri, ada topluluklarının ana bankacılık sistemlerinden kesilebileceği Karayipler’deki finansal zorluklara da bir çözüm sağlayabilir.

Bay Gonsalves, kripto paraların diğer bir faydasına değinerek şunları ekledi:

Küçük ada ülkelerinin sakinleri, büyük uluslararası bankalardaki sistem nedeniyle ülkeler arası para gönderip almakta giderek zorlanıyorlar. Hem havale maliyeti hem de fiziksel imkanlar nedeniyle, kripto paralar devreye giriyor. Bu sistem, ada sakinlerinin uluslararası işlem yapmasını engelliyor. Bu eğilim devam ederse, bizim gibi küçük ada ülkeleri uluslararası finans sisteminden kopabilir. Turizme dayalı ekonomiler için bu yıkıcı olacaktır.

Gonsalves, Karayip ülkelerinin Blockchain ve kripto para birimlerini diğer ülkeelrden daha hızlı benimsediğini söyledi. St Lucia, Grenada, Antigua, Barbuda, St Kitts ve Nevis gibi Karayip adaları, dünyanın ilk dijital para birliği olan ve merkez bankası tarafından desteklenen DCash’ı başlattı.

Gonsalves, Bequia adasının, halihazırda kripto para birimlerine yatırım yapanları çekeceğine inanıyor. Herkesin kripto para birimlerini tam anlamıyla anlamadığını ve hala şüpheci davrandıklarını belirten Gonsalves son olarak şunları ekledİ:

‘Gerçek kripto para yatırımcları, Bitcoin ve Blockchain’in arkasındaki merkeziyetsiz sisteme inanan ve spekülasyonlara aldırış etmeyen akıllı insanlardır!

Comments (0)
Add Comment