Bu hafta Bitcoin de dikkat edilmesi gereken 5 şey

Bitcoin fiyatı veriler giderek artan şekilde ilişkili borsalarda irrasyonel olarak iyimser davranışa işaret ettiğinden 9 bin doların üzerinde sabit kalıyor.

Bitcoin (BTC) Pazartesi günü 9 bin dolarlık başka bir testten kaçınarak başlıyor ancak ruh halini değiştirmek veya hatta bir boğa koşusunu başlatmak için ne olabilir?

Cointelegraph önümüzdeki hafta BTC fiyatını etkileyebilecek beş önemli gerçeğe bir göz atıyor.

BİTCOİN ANALİZİ İÇİN TIKLAYIN

Baskı altındaki hisse senetleri: “Değerleme” önemli mi?

Makro görünüm Pazartesi günü az çok sabit görünüyordu. Alım satımdan önce Dow Jones S&P 500 ve daha fazlası için vadeli işlemler koronavirüs üzerine yapılan endişelere rağmen ılımlı bir şekilde yükseldi.

Özellikle Bloombergin alıntıladığı bir kaynak pazar günü bu uyarı yayamladı. Uyarıda hem vakaların yayılmasına hem de ABDnin ekonomiyi korumaya verdiği tepki konusunda endişe vericiliğine dikkat çekildi.

Federal Rezerv yine hisse senetlerine müdahale ederse ve bilançosuna eklerse rekabet açısından piyasalarda yapay bir varlık hissini artıracak gibi.

Sanford C. Bernsteindeki niceliksel stratejistler bir notta “Fedin yeterince ileri gitmeme ihtimali var” dedi.

“Eğer bu gerçekleşirse belki de pazarın değerlemesi önemli değil.”

Cointelegraphın bildirdiği gibi Bitcoin son haftalarda hisse senetlerine olan bağımlılığını azaltma belirtisi göstermedi. Yukarı veya aşağı hareketlerin BTC / USD performansını şekillendirdiği görülüyor geçen haftanın yolculuğu 9 bin dolardan 9 bin 500 dolara çıktı ve geri dönüş yine istisna değil.

Analistler özellikle Bitcoinin şu anda% 95 korelasyon gösterdiği bir endeks olan S&P 500ü inceliyorlar.

Coronavirus ayrıca ABD tüketici güvenine de ağırlık veriyor bu arada yeni veriler gösteriyor ki beş gösterge önceki iki ay boyunca toparlandıktan sonra Temmuz ayında yanıp sönüyor.

İki korku ve açgözlülük endeksinin hikayesi

Makro konuda kripto para birimindeki trader hissesi hala geleneksel pazarlarınkine zıttır.

Bu traderların aşırı riskli veya aşırı derecede güvende olup olmadıklarını göstermek için tasarlanmış bir faktör sepeti olan Korku ve Açgözlülük Endeksinin iki enkarnasyonunun sonucuydu.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi birkaç hafta boyunca çok az hareketle “korku” kategorisinde kalıyor. Buna karşılık geleneksel pazardaki eşdeğeri “açgözlülük” te yanıp sönerken yavaşça “nötr” e doğru aşağıya doğru yöneliyor.

1den 100e kadar bir ölçekte Pazartesi bir ay önce aynı saatten 7 puan düşerek 59 puan aldı. Kripto para birimi eşdeğeri geçen ay Pazartesi için 43 ve geçen ay 38 idi.

Geleneksel “açgözlülüğü” körüklemek hisse senedi fiyatı genişliğinde “aşırı açgözlülük” iken türevler koy ve çağır seçenekleri ile güvenli liman talebi de “açgözlülük” aralığında sıkı bir şekilde oturuyordu.

Nakit altın girişleri 2020de hisse senetlerini yendi

Açgözlülük anlatısı özellikle hisse senetlerinin aşırı derecede yüzer olduğu diğer işaretlere uyuyor.

Pazar yorumcusu Holger Zschaepitz tarafından Pazartesi günü belirtildiği gibi Nasdaq ve S&P 500 arasındaki korelasyon “canlanma işareti” olarak tanımladığı şeyle artıyor.

Aynı zamanda bankalar 2008 mali krizinden bu yana en kötü olan üç aylık bir performans sergiliyor.

Cointelegraphın belirttiği gibi Mart ayından bu yana hisse senetlerinin toparlanmasına ilişkin yanlışlıklar Bitcoin çevrelerinde uzun süredir devam ediyor. Özellikle Fedin müdahaleleri tüm atmosferin artık yapay olduğu ve “gerçek” değerin sınırlı bir ilgisi olduğu yönündeki suçlamaları körükledi.

Bitcoin temelleri güçlü kalıyor

Pazartesi madencinin güvenini vurgulayan bir dizi yükseliş hamlesinin en sonuncusu olan yeni bir Bitcoin zorluk ayarı görüyor.

Basın zamanında saatler süren etkinlikle birlikte tahminler% 9.5 civarında bir zorluk artışı olduğunu gösteriyor.

Bu iki hafta önceki durgun olan ve 2018in başından beri en büyük olan geçen ayın% 15 artışını eşleştirme yolunda çok daha güçlü.

Zorluk yeni Bitcoin bloklarını madencilik yaparken denklemleri çözmek için ne kadar çaba gerektiğini gösterir. Yukarı yönlü düzenlemeler daha fazla rekabet olduğunu ve Pazartesi günkü tahminlerin geçen hafta yavaşça arttığını gösteriyor.

Aynı zamanda geçen hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan ağ karması oranı hafifçe azaldı. Blockchain verileri daha önce 126 EH / sye ulaşan Pazartesi için yedi günlük ortalama 12442 EH / s tahmin ediyor.

Hash rate hassas ve tam olmayan bir metriktir ancak yine de Bitcoin madenciliğine ne kadar bilgi işlem gücünün atandığı konusunda bir fikir verir. Büyük dalgalanmalar nadir değildir ve popüler bir teori karma hızdaki yükseliş ilerlemesinin bir süre sonra taklitçi Bitcoin fiyat hareketiyle izlendiğini göstermektedir.

Türev ürünlere ilişkin uyarılar devam ediyor

Bitcoin vadeli işlem piyasaları hafta sonu fiyat hareketleri için çok az fırsat yarattı. Düşük değişkenlik piyasaların Pazartesi günü Cuma günü sona erdiği pozisyona benzer bir şekilde başlayacağı anlamına gelir.

Pazartesi ve Cuma günleri eşleşmezse vadeli işlem piyasalarında BTC / USD spotunun sonraki günleri ve hatta saatleri doldurma eğiliminde olduğu bir “boşluk” açılır.

Bununla birlikte gelecek bazıları için bir şüphe kaynağı olmaya devam ediyor. Cointelegraphın bildirdiği gibi şirket içi analist filbfilb geçen hafta zayıf performansın daha kötü bir işaret olabileceği konusunda uyardı.

Özellikle bir gösterge Bitcoin’in Mart çökmesinden önceki günlere ilginç benzerlikler gösterdi. Tarih kendini tekrar ederse düşüşün o zamanki kadar yoğun olmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Comments (0)
Add Comment