Bu değeri Bitcoin de depolasaydı o paraya erişebilirdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro yakın zamanda yaklaşık 1 milyar dolarlık altınla ilgili bir davayı kaybetti.

BBC 2 Temmuz tarihli haberinde; İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin Venezuela Hükümetinin İngiltere Merkez Bankası’ndan depolanan 1 milyar dolar değerinde altına erişimi için açtığı davada Venezuela aleyhine karar verdiğini bildirdi.

Bağımsız bir dijital varlık olarak Bitcoin merkezi kontrolün dışında yer alıyor. Maduro bu değeri Bitcoinde depoladıysa o paraya erişebilirdi.

BBC Venezuela altınının Maduro hükümetine yönelik İngiliz ve ABD yaptırımları nedeniyle İngiltere Merkez Bankası’ndan (BoE) bırakılmadığını yazdı.

ABD ve diğerleri Maduro adlı muhalefet liderini başa geçirerek Venezuela’da darbe yapmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı. O günden bu yana Venezuela başta ABD olmak üzere Batı’nın ağır yaptırımlarına maruz kalıyor.

HANGİSİ DAHA GÜVENLİ?

Büyük miktarlarda altın depolamak tesis ve başka kurumlarının yardımını gerektirir. Öte yandan Bitcoin özel anahtar depolama yöntemleri sayesinde bir kişinin doğrudan kontrolünde olabilir.

Maduro haberi Bitcoin depolamasının yalnızca ilişkili özel anahtarların konumu kadar iyi olduğununun altını çiziyor. Trace Mayer’in sık sık hatırlattığı gibi; “Anahtarınız yoksa Bitcoin’iniz de yok”.

Comments (0)
Add Comment