Bu da Oldu: Axe, ‘Kripto Kokulu’ Dogecoin Parfümü Çıkardı

Dogecoin (DOGE), Elon Musk’ın desteği sayesinde gündemde kalmayı başarırken, küresel ölçekte bir akım olduğunu da kanıtlıyor

Axe, Dogecoin temalı parfüm çıkardı

Fransa menşeli kişisel bakım markası Axe, ilginç bir ürün ile kripto para meraklılarını şaşkınlık içinde bıraktı. Meme coin kervanına katılan şirket, son dönemin popüler ismi Dogecoin topluluğunu mest edecek bir ürün çıkardı. Axe, 20 Nisan Dünya DOGE Günü‘nde Axe, ilginç bir paylaşım yapmıştı. Şirket, Dogecoin 1 dolar olduğu takdirde, kripto kokulu bir parfüm üreteceğini duyurmuştu. Ancak DOGE’ hiçbir zaman bu seviyeye ulaşamadı. Yine de dünyaca ünlü parfüm markası, sözünü yerine getirdi. Beklenen ürün ortaya çıktı!

Fransız şirketin yaptığı bu ilginç kampanya ile sınırlı sayıda Dogecoin parfümü üretildi. AXE, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, gökyüzüne roket şeklinde fırlatılmış bir parfümün ön planda olduğu bir resme yer verdi. Parfümün üzerinde ise ” Kripto Kokulu” ifadesi yer alıyor. Sınırlı sayıda  üretilen kripto parfümü için şirket, 48 saat süren bir koku vadediyor. DOGE parfümlerinin satışı konusunda ise henüz kesin bir bilgi paylaşılmadı. Şimdilik şirket, yalnızca web sitesine kayıt olan yeni kullanıcılarına ücretsiz olarak ürünü dağıtmayı tercih ediyor. Ayrıca ürün için herkesin acele etmesi gerektiğini de vurguluyor.

 

Robinhood CEO’su: DOGE, internetin gelecekteki para birimi olabilir. Ancak..!

Robinhood CEO’su Vladimir Tenev Perşembe öğleden sonra Dogecoin (DOGE)’in nasıl “internetin gelecekteki para birimi” haline gelebileceğini açıkladı. Tenev, yaklaşık 200 bin takipçisine 12 gönderiden oluşan bir başlıkta, DOGE’yi internetteki günlük ödemeler ve işlemler için kullanılabilir bir varlığa dönüştürmek için hangi adımların atılması gerektiğini özetledi. Tenev, İşlem başına yaklaşık 0.003 dolar olan Dogecoin’in işlem ücretlerinin, meme altcoin’i uygun bir e-nakit öncüsü yapmak için zaten yeterince düşük olduğuna dikkat çekti. Ancak, yönetici Dogecoin’in blok boyutunun ve blok süresinin, altcoin’in yaygın olarak benimsenmesi için iyileştirilmesi gereken temel alanlar olduğuna inanıyor.

Dogecoin şu anda 1MB blok boyutuna ve 1 dakikalık blok süresine sahip, bu da Dogecoin’in toplam veriminin saniyede yaklaşık 40 işlem (TPS) olduğu anlamına geliyor. Karşılaştırıldığında, VISA ağı yaklaşık 65 bin TPS’lik bir verime sahip. Bu, DOGE’nin VISA ile eşit olmak için toplam verimini yaklaşık 1.625 kat artırması gerektiği anlamına geliyor. Tenev, bunun kolaylıkla çözülebileceğini ve DOGE’nin blok boyutu sınırını 1MB’den 1GB’a ve sonunda 10GB’a çıkararak çözülebileceğini söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!