Bu Büyük Altcoin Yatırımcıları Dikkat! Yüzde 35 Düşebilir

Birçok kripto para biriminde kayda değer yükselişler görürken, bu büyük altcoin projesi önümüzdeki günlerde göreceği bir düzeltme ile beraber büyük kayıplar yaşayabilir. İşte detaylar…

Analistler, popüler altcoin Solana’nın fiyat grafiğini inceledi!

Üç günlük grafikte, Solana (SOL) fiyatı yükselen bir kama çiziyor, buna paralel olarak yükselen, birbirine yaklaşan iki trend çizgisi ve düşen işlem hacimleri tarafından onaylandı. Yükselen takozlar tipik olarak çöküşle sonuçlanır ve varlığın fiyatının alt trend çizgisinin altına düşmesinden sonra çözülür. Fiyat kırılma senaryosunu takip ederse, kamanın üst ve alt trend çizgisi arasındaki maksimum mesafe kadar düşebilir. Şuan Solana için bir problem gözükmüyor ancak aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi düşen bir kama aralığında işlem görmektedir. Analistlere göre popüler token, 45 dolar civarında alt trend çizgisinde oturan geçici aşağı yönlü hedefi ile kamanın üst trend çizgisinden ani bir geri çekilmeyi gözlüyor.

SOL/USD üç günlük fiyat tablosu

Altcoin Solana fiyatı, işlem hacimlerinde bir artışa eşlik ederken alt trend çizgisinin altına düşerse, 30 dolara düşme riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Analistlerin yorumlarına göre Solana, Eylül ayına kadar yüzde 35’lik bir düşüş görebilir. Tersine, alt trend çizgisinden bir sıçrama, SOL gözünün kamanın tepe noktasına doğru 53.50 dolar civarında ani bir toparlanma yaşamasına neden olabilir. SOL, 58 dolar civarında 50-3B üstel hareketli ortalamaya (50-3B EMA; kırmızı dalga) yükselirse, üst trend çizgisinin üzerinde belirleyici bir kırılma, düşüş eğilimi kurulumunu geçersiz kılacaktır.

Solana ağ kullanımında artış gözlendi!

Bir diğer yandan Solana’nın yükselen takoz çöküşü, tekrarlanan ağ kesintileri , merkezileşme endişeleri ve Solana cüzdanlarını hedef alan saldırılar sonucu Solana birçok olumsuz olayla karşı karşıya gözüküyor. Bununla birlikte Solana, Ağustos ayında yaklaşık yüzde 40’lık bir ralliye imza attı ve son 7 gün içerisinde bugüne kadar ortalama olarak yüzde 14 değer kazandı. Anlık olarak ise popüler kripto para birimi, 46,29 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Solana’nın kazanımlarının bir kısmı, SOL ekibinin bir Web3 cüzdan sağlayıcısı olan Slope’un Solana’nınki de dahil olmak üzere kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz 8 milyon dolarlık kripto cüzdan istismarından tek başına sorumlu olduğunu hızlı bir şekilde netleştirmesinden sonra geldi.

Benzer şekilde altcoin projesi Solana, ağının yoğun bir şekilde merkezi olduğu yönündeki suçlamalara yanıt olarak ilk “Validator Health Report”u 10 Ağustos’ta yayınladı. Solana’nın geçmiş kanıtı (PoH) blok zincirinin dünya çapında 1.900’den fazla blok üreten düğüme sahip olduğunu bildirdi. Rapora göre, bu düğümlerin yaklaşık yüzde 88’i bağımsız kuruluşlar tarafından işletiliyor.

Ek olarak, Mayıs ayında Solana geliştiricileri, ağı olası kesintilere karşı savunmak için pay ağırlığı ve ücret önceliklendirmesine göre QUIC ve Hizmet Kalitesi (QoS) paketlerini tanıtarak Mainnet Beta v1.10 serilerinin ilk aşamalarını uygulamaya odaklandı.

Messari’de bir araştırmacı olan James Trautman, Solana Q2 raporunda “Görünüşe göre, daha düşük işlem ücretleri oluştuğu ve günlük işlem sayısı Mayıs ortası ile Haziran sonu arasındaki eğilimi tersine çevirdiği için ağın 1.10 sürümünden sonra istikrar işaretleri gösterdiği görülüyor” dedi.

Solana ağ kullanımı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!