Bu Bitcoin Borsası Yetkililerine Şok Suçlamalar!

Kripto para borsalarına yönelik artan baskı, yeni sonuçlarla karşımıza çıkıyor. Son olarak Güney Kore’nin popüler Bitcoin borsası Coinone, büyük bir skandal ile yatırımcıları şok etti. Popüler Bitcoin borsasının iki yöneticisine yönelik ortaya atılan suçlamalar, birçok kripto para yatırımcısını endişelendiriyor. Peki, bir listeleme skandalı ile piyasa gündemine oturan Coinone için suçlamalar ne yönde? İşte detaylar…

Popüler Güney Koreli Bitcoin borsasının iki yöneticisi büyük suçlamalarla karşı karşıya!

Kripto para piyasası yeni olaylarla çalkalanıyor. Güney Kore’nin önde gelen Bitcoin borsası Coinone’nın iki yöneticisi ve iki komisyon üyesi hakkında ortaya atılan suçlamalar, birçok yatırımcının dikkatini çekerken endişelere sebep oldu. 21 Mayıs’ta borsanın listeleme yöntemlerine yönelik ortaya atılan suçlamalarla beraber Coinone’un listeleme ekibi lideri Kim Mo ve listeleme komisyoncusu Hwang Mo, savcılarla karşı karşıya geldi. Skandala iki şirket yetkilisi daha eşlik ederken eski Satış Şefi (CGO) Jeon Mo-ssi de soruşturmaya dahil edildi fakat açıklanan verilere göre Mo-ssi’nin suçlamalarla karşı karşıya kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyor.

Bir diğer yandan ortaya atılan suçlamalara bakıldığında ise Coinone yöneticilerinin platform üzerinde en az 46 kripto para birimini listeleme karşılığında önemli miktarlarda para teklif edildiği öne sürülüyor. İddialara göre borsa yöneticileri tarafından kabul edildiği tespit edilen bu tekliflerde yer alan altcoin projeleri, popüler Bitcoin borsasında listelenen toplam coin’lerin yüzde 25’lik kısmını oluşturuyor. Savcıların önderliğinde gerçekleştirilen soruşturmada aktarılan verilere göre soruşturmanın devam etmesiyle beraber birçok kripto para birimi de etkilenebilir.

Coinone yakın zamanda büyük yaptırımlara tabii tutulabilir

İddialara göre Coinone yöneticileri piyasaya yönelik manipülasyonlar gerçekleştirerek, skandalı daha da kötü bir durum içerisine soktu. Aktarılan veriler, listeleme taraflarını, emirleri piyasa yapıcı firmalar aracılığıyla yönlendirmelerini gerektiren sözleşmelere girmeye teşvik ettiğini ortaya koyuyor ve çapraz işlemlerle fiyatları manipüle eden firmalar, işlem hacimlerini yapay olarak şişirdiler. Bununla beraber bir teşvik olarak Bitcoin borsası, sözleşmeleri imzalayan taraflar için kotasyon depozitosundan da vazgeçti.

Bildiğiniz üzere kripto para piyasasında gerçekleştirilen böyle manipülasyonlarla beraber suçlu borsalar ve kişiler, ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliyor. İddialar, Güney Koreli Bitcoin borsasının işlem hacimlerini yanlış bir şekilde şişirerek, kullanıcılara kripto paraların gerçek değeri hakkında yanlış bilgiler verdi ve piyasa algısını tamamen yok etti. Kriptoarena.com olarak daha önce de aktardığımız üzere bu tür manipülasyon, dolandırıcılık olaylarının artması, kripto para piyasasına olan güveni sarsmakta ve diğer borsaların şeffaflığı ve güvenilirliği konusunda endişelere yol açmaktadır.

Borsa, son suçlamalarla beraber yatırımcılarını kaybediyor

Güney Koreli Bitcoin borsası Coinone, birçok yatırımcıya sunduğu avantajlarla daha önce büyük saygınlık elde ederek diğer borsalara nazaran kullanıcılarını memnun etmeyi başarmıştı. Son olarak ortaya atılan suçlar, Coinone’ın ciddi derecede itibar kaybı yaşamasına neden olmakla beraber potansiyel yasal sonuçlarla karşı karşıya kalmasına yol açtı. Bununla beraber bu skandalın kripto endüstrisine etkisi henüz yansımasa da, bu durum daha fazla düzenlemelerin gerekli olduğu yönünde bazı spekülasyonlara da neden oluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!