Bu Bitcoin Borsasına Saldırı Yapıldı: Coin Düştü!

Kripto dünyasında saldırılar devam ediyor! Merkeziyetsiz Bitcoin borsası uğradığı saldırıdan sonra 2 milyon dolarlık zarar etti. İşte detaylar…

Bitcoin borsasına hacker şoku!

Kripto piyasası çalkantılı bir sürecin içinden geçerken, ciddi bir saldırı haberi de Bitcoin borsasından geldi. Solana tabanlı merkeziyetsiz bir borsa olan Raydium, siber saldırıya uğradı. Yaşanan saldırı sonucunda borsanın 2 milyon dolarlık zarara uğradığı söylenirken, yatırımcılar bu tutarın daha da üstünde bir kayıp olabileceğini düşünüyor. Ardı arkası kesilmeyen hack saldırıları kripto dünyasını alt üst ederken, Raydium sorumluluğu üstlendi.

Borsada bir açık olduğunu kabul eden şirket, hackerın bu saldırıyı tespit edip hareket ettiğinden bahsetti. Planlanmış bu saldırı, hackerın sistemdeki açıktan faydalanmasıyla gerçekleşti. Ciddi bir miktarda maddi kayıp yaşayan Raydium ekibi, üzüntülerini dile getirirken soruşturma işlemlerinin sürdüğünü duyurdu. Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere öncü kripto para borsalarından olan FTX’in iflası, yatırımcıların güvenini bir hayli kırmıştı. O zamandan beri yaşanan siber saldırılar, davalar ve iflas eden diğer şirketler kripto kullanıcılarını daha da endişelendirdi. Hackerların son kurbanı Raydium ise hatasını üstlendi.

Bu altcoin düşüşe mi geçti?

Uzman analistler yaşanan saldırının detaylarını incelerken hackerın lider altcoin Ethereum’a 2 milyon dolardan fazla transfer yaptığını fark etti. Görünen o ki, borsayı 2 milyon dolarlık zarara uğratan saldırgan ETH’yi gözüne kestirmiş durumda. Analitik firması olan Nansen’ın yaptığı araştırmaya göre ise, saldırgan yaklaşık 2,2 milyon dolar çaldı, bunun 1,6’sı ise Solana (SOL). Saldırı haberinin ardından ise popüler altcoin hızlı bir şekilde değer kaybetmeye başladı. Raydium’un özel anahtarındaki güvenlik açığını fırsat bilen saldırgan, tüm yatırımcıları şok etmiş durumda.

Popüler Bitcoin borsalarından olan Raydium ise şu anda yaklaşık 40 milyon dolarlık varlığa sahip. Fakat yaşanan saldırının borsaya nasıl etkileri olacağı henüz bilinmiyor. Saldırıdan en çok etkilenen altcoin olan SOL ise, son 24 saatlik periyotta yaklaşık %13 oranında değer kaybı yaşadı. En değerli kripto para birimleri arasında olan SOL, yaşadığı ciddi düşüşün ardından şu anda 12,965 dolar seviyesinden işlem görüyor. Popüler coin, lider kripto birimi Bitcoin (BTC) karşısında ise 3,56% oranında değer kaybetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!