Bu Bitcoin Borsası, İflas Başvurusunu Duyurdu!

Kripto para piyasası yeni bir iflas duyurusu ile sarsıldı. Bitcoin borsası Bittrex, 8 Mayıs 2023 tarihi itibariyle iflas ettiğini açıkladı! Peki, borsa elinde hangi varlıkları bulunduruyor? İşte detaylar…

Bir Bitcoin borsası daha iflas başvurusunda bulundu!

Kripto para piyasası geçtiğimiz yıldan bu yana birçok Bitcoin borsasının çöküşü ile çalkalanıyor. Son olarak iflas başvurusunda bulunan Bitcoin borsası ise karşımıza Bittrex olarak çıkıyor. 8 Mayıs 2023 tarihli iflas başvurusu, Bittrex’in düzenleyici baskının ardından geçen ay ABD’deki faaliyetlerini sona erdirmesiyle geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Bittrex’i geçtiğimiz Nisan ayının ortalarında, kayıtsız bir menkul kıymetler borsası olarak faaliyet göstermek ve federal yasaları ihlal etmekle suçladı. Ancak, operasyonların bu şekilde sonlandırılması yalnızca borsanın ABD kolu için geçerli gözüküyor. Yani Bittrex Global kullanıcıları bundan etkilenmeyecekler. Bittrex CEO’su Twitter üzerinden borsanın iflasını ve yatırımcıların varlıklarının korunacağını şu şekilde açıkladı:

Bununla beraber Bittrex Global, ABD dışındaki müşteriler için faaliyetlerine normal şekilde devam edeceğini belirtti. Borsadan kripto varlıklarını çekmemiş olan ABD merkezli müşteriler için Bittrex, “mahkemeden bu hesapları mümkün olan en kısa sürede etkinleştirmesini istemeyi ve böylece gerekli yasal gereklilikleri karşılayan müşterilerin bunları çekebilmesini” amaçladığını söyledi.

Öte yandan kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Bittrex, son birkaç aydır ABD SEC tarafından uygulanan ağır düzenleyici baskının son kurbanı oldu. Kasım 2022’de FTX’in düşüşünden sonra SEC, Coinbase gibi birçok kripto para borsasına yaptırımlar uygulamaya devam etti.

İflas başvurusunda bulunan Bittrex ne kadar varlığa sahip?

Yapılan Chapter 11 iflas başvurusunun detaylarında Bitcoin borsası Bittrex, her biri 1 milyar doları aşan varlık ve yükümlülükleri listeledi. Ayrıca, mahkeme belgeleri Bittrex ile ilgili Desolation Holdings LLC, Bittrex Malta Holdings Ltd. ve Bittrex Malta Ltd. gibi kuruluşların da iflasa girdiğini gösteriyor.

SEC, geçtiğimiz ay Bittrex’e karşı yaptığı suçlamalarda, Bittrex’in 2017’den 2022’ye kadar en az 1,3 milyar dolar gelir elde ederken düzenleyici kuralları çiğnediğini söyledi ve Bittrex’in düzenleyiciye kaydolmadan aracılık, borsa ve takas kurumu olarak hareket ederek kuralları ihlal ettiğini aktardı. Bittrex, SEC’e karşı yasal işlem başlatma sözü vermesine rağmen, sonunda başarılı olamadı Bununla birlikte son başvuruda Bittrex, ABD Hazinesi’nin Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin, İran ve diğer yaptırım uygulanan ülkelerdeki müşterilerin platformunu kullanmasını engelleyemediği için daha önceki bir anlaşmadan 24 milyon dolar borçlu olduğu en büyük teminatsız alacaklısı olduğunu söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!