Bu Altcoin ve Polygon Labs Güçlerini Birleştiriyor: Yeni Ortaklık!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere popüler altcoin projeleri blockchain’leri için yeni ortaklıklara imza atıyor. Ethereum, Polkadot ve Cosmos ekosistemleri için çapraz uyumluluğa sahip bir Layer-1 akıllı sözleşme platformu olan Astar Network, ünlü bir Ethereum ölçeklendirme geliştiricisi olan Polygon Labs ile güçlerini birleştiriyor. Birlikte, Astar zkEVM adlı yenilikçi bir Katman 2 çözümü başlatacaklar. Bu ortaklık, blockchain alanında ölçeklenebilirliği, birlikte çalışabilirliği ve şeffaflığı artırmaya yönelik devam eden arayışta önemli bir kilometre taşına işaret ediyor! İşte detaylar…

Popüler altcoin Astar Network, Polygon Labs ile ortaklık kurdu

Popüler altcoin projesi Astar Network, Ethereum ağı için özel olarak tasarlanmış sıfır bilgi destekli layer-2 zincirlerini başlatmak için özel olarak tasarlanmış açık kaynaklı bir kod tabanı olan Polygon Labs’ın Zincir Geliştirme Kitinden (CDK) yararlanmayı seçti. Bu stratejik karar, mevcut blockchain ağlarının karşılaştığı ölçeklenebilirlik zorluklarının üstesinden gelmek için en son teknolojiden yararlanma isteğinin altını çiziyor.

Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal bu işbirliğinin zamanlamasını vurgulayarak şunları söyledi:

Bugünkü haliyle Asya, web3’ün benimsenmesi söz konusu olduğunda dünyanın en ileri görüşlü bölgelerinden biri. Birlikte, blok zincirlerinin Japonya’ya getirebileceği güvene dayalı olmayan uygulamalar için şeffaflığa yönelik güçlü bir talep olduğuna inanıyoruz.” Bu duygu, blok zincirinin Asya pazarındaki çeşitli sektörlerde devrim yaratma potansiyelinin giderek daha fazla kabul gördüğünün altını çiziyor.

Konu ile ilgili Astar Network kurucusu açıklama yaptı

Astar Network kurucusu Sota Watanabe de bu düşünceyi yineleyerek; “Polygon Labs ile yakın işbirliği içinde çalışan Astar, işletmelerin blok zinciri girişimlerini başlatmalarına yardımcı olacak ve Japonya’nın web3 hareketinin merkez üssü olma rolünü güçlendirecek.” sözlerinde bulundu ve bu ortaklığın yerel blockchain ekosistemi üzerinde yaratacağı etkiyi vurguladı:

Astar Network ve Polygon Labs arasındaki işbirliği, Japonya’daki işletmeler arasında blockchain teknolojisinin benimsenmesini kolaylaştırmayı, inovasyonu ve güvenilir uygulamaları teşvik etmeyi vaat ediyor. Öte yandan bu, Astar Network’ün blockchain alanında manşetlere ilk çıkışı değil. Proje daha önce Japon elektronik devi Sony ile bir web3 kuluçka programında güçlerini birleştirmişti. Haziran ayında sonuçlanan program, 200’den fazla başvuru arasından 19 projeyi Astar Network’te başlatmak üzere seçti ve platformun blok zinciri sektöründe yeniliği teşvik etme konusundaki kararlılığını ortaya koydu.

Polygon Labs ise Mart ayında kendi zkEVM’sini tanıtarak Ethereum ağının ölçeklendirilmesinde sıfır bilgi tabanlı Katman 2 çözümlerinin önemini vurguladı. Ethereum uygulamalarını yerel olarak destekleyebilen işlevsel bir ZK tabanlı Katman 2 çözümü geliştirme yarışı, Polygon, Starknet, ZkSync ve Scroll dahil olmak üzere, ölçeklenebilirlik konusundaki acil ihtiyacı karşılamak için yarışan çok sayıda proje ile yoğunlaşmaktadır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!