Bu Altcoin Platformu Hacklendi: 3.4 Milyon Dolarlık Kayıp Var!

Kripto para piyasası 2022’den bu yana büyük hack saldırıları ile sarsılırken, gerçekleşen son hack saldırısı ile beraber bu altcoin platformu 3.4 milyon dolarlık kayıp yaşadı! İşte detaylar.

Bu altcoin platformunda 3.4 milyon dolarlık kayıp gerçekleşti

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para piyasası bir süredir kripto para hack olayları ile karşı karşıya ve bu konuda blockchain güvenlik firmalarına çok iş düşüyor. Son olarak ZkSync tabanlı Era Lend, DeFi saldırısında 3,4 milyon dolar kaybetti. Ethereum’un ölçeklendirme blockchaini zkSync üzerinde bir borç verme protokolü olan EraLend, blok zinciri güvenliğinde lider bir firma olan CertiK tarafından yapılan bir analize göre, 3,4 milyon dolarlık bir kayıpla sonuçlanan önemli bir istismarla karşı karşıya kaldı. Platforma saldıran bir saldırgan, bir işlem içinde tekrarlanan çağrılar yaparak ve salt okunur bir yeniden giriş güvenlik açığından yararlanarak protokolden varlıkları çekmeyi başardı.

DefiLlama’nın verilerine göre, EraLend’in platforma kilitlenen toplam sermayesi önemli bir darbe alarak daha önceki 18,5 milyon dolardan 10,75 milyon dolara düştü.

Altcoin kredi platformu sosyal medya üzerinden yaptığı resmi açıklamada güvenlik olayını doğrulayarak tehdidin kontrol altında olduğunu belirtti. Platformun attığı Tweet ise şu şekilde:

Bugün platformumuzda bir güvenlik olayı yaşadık. Tehdit kontrol altına alındı. Şimdilik tüm borçlanma işlemlerini askıya aldık ve USDC yatırılmamasını tavsiye ediyoruz. Bu sorunu çözmek için ortaklarımız ve siber güvenlik firmalarıyla birlikte çalışıyoruz. Daha fazla güncellemeyi takip edeceğiz.

DeFi Platformlarına yapılan saldırılar son bulmadı

Bir diğer yandan Conic Finance de geçen hafta benzer bir istismar nedeniyle 1700 ETH kaybetti. Platforma saldıran kripto para hackerı, 20.000 ETH’lik bir flaş kredi başlatarak bu fonları Conic’in fiyat oracle’ına yönlendirdi ve bu da istismar için zemin hazırladı. Bu güvenlik açığı daha sonra, verilerini üçüncü bir tarafça sağlanan salt okunur bir akıllı sözleşmeden alan Conic’in fiyat Oracle’ının manipülasyonu ile birlikte kullanıldı.

Öte yandan 2022’den bu yana artan kripto para hack olayları, birçok yatırımcıyı endişelendiriyor ve piyasadan uzaklaştırıyor. Konu ile ilgili blockchain firmaları son hız çalışsa da bu hack olayları ve piyasanın günden güne büyümesi birçok saldırganı da cezbediyor. Kripto para piyasasında artan hack olaylarıyla beraber yatırımcı sayısında da düşüş yaşanıyor ve bu birçok uzmanın ön plana aldığı bir endişe konusu olarak ortaya çıkıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!