Bu Altcoin Kısa Vadede Solana (SOL)’yı Tahtından Edebilir!

Çığ geçen hafta başında neredeyse %90 arttı. Piyasa değerine göre 11. sıradaki kripto para, 75,4 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini elde ettiğinden, altcoin projesinin ilk 10 kripto paraya bir yıldız girişi yapmasıyla ilgili spekülasyonlar arttı. Bunun dışında, piyasa analistlerinin gidişatını Solana’nınkiyle karşılaştırdığı için Avalanche’ın hype’ı tamamen kendine ait değildi, ancak AVAX için o kadar da kötü müydü?

Altcoin Ethereum katilleri öldürüyor mu?

AVAX, basın zamanında başka bir ATH gördüğünden, altcoin projesinin yörüngesi Solana ile karşılaştırıldı. Ancak, öldürücü bir ralliden sonra, Solana’nın piyasası soğuyor gibi görünüyordu, yani bu, başka bir Ethereum katilinin gösteriyi çalması için doğru zaman mıydı? Avalanche’ın değeri geçen ay yaklaşık %250 arttığı için kesinlikle öyle görünüyordu. AVAX, yazı yazılırken 15 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahiptir. Altcoin tarafından gösterilen bu patlayıcı büyüme, hızlı işlem süreleri ve geçen ay Defi ve NFT projeleri için olumlu büyüme eğilimleri gibi birçok nedene bağlanabilir. Perşembe günü, Avalanche Foundation ayrıca Polychain Capital ve Three Arrows Capital dahil olmak üzere bir dizi Blockchain varlık yatırım şirketine, kripto hedge fonlarına, melek yatırımcılara ve aile ofislerine 230 milyon dolarlık özel token satışını tamamladığını duyurdu.

Kurumsal ve bireysel yatırımcı ilgisinde benzer bir artış, sadece birkaç hafta önce yeni ATH’ler yaptığında Solana’da görüldü. Ancak Bybt’ten gelen veriler, SOL’ün 9 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 216 dolara ulaşmasından bu yana Solana’daki 265 milyon doların üzerinde tasfiyenin piyasadan silindiğini gösterdiğinden, bu kısa sürede piyasadan kayboldu. Bununla birlikte, Solana’nın coşkusu soğumuş olsa da, yazıldığı sırada Avalanche’ın ticaret hacminin neredeyse iki katıydı. Bu, en azından orta-kısa vadede, AVAX’ın SOL’ü ters çevirme sorununu geride bırakıyor. Peki ya iki kripto para tarafından vurgulanan bu koordineli yörünge?

AVAX ve SOL benzer kaderlere sahip olabilir

Solana gibi, AVAX da bazı yüksek ticaret hacimlerine sahipti. Özellikle, yeni ATH’ler oluştururken her iki altcoin projesinin RSI yörüngeleri de benzer görünüyordu ve yüksek girişlere dikkat çekti. Çığ, ATH fiyatı sırasında beklenen piyasa coşkusunu gösteren yüksek ticaret hacimleri kaydetti. Dahası, analist Lex Moskovski kısa süre önce AVAX’ın 25 dolarda SOL gibi davrandığını ve etkileyici bir esneklik ve önden giden siparişler gösterdiğine dikkat çekti. Peki AVAX benzer bir rota çizip Solana gibi davranabilir mi? 25 dolardan bu yana SOL neredeyse %750 kazandı, yani AVAX benzer bir büyüme yörüngesi çizebilir mi?

İki alternatifi karşılaştırırken, Avalanche Blockchain’de 225’den fazla projenin geliştirilmekte olduğu dikkat çekiciydi. Tether, Avalanche’ta USDT’yi başlatmanın ilk aşamalarında. Öte yandan Solana, her ikisi de hızlı ödeme yetenekleri için Solana ağını seçen stabilcoin USDC ve FTX ile ilgilenmektedir. Bu cephede, iki kripto para iyi performans gösteriyor gibi görünüyordu. Görünüşe göre önümüzdeki birkaç gün, altcoin AVAX için ilk 10 tokene girip SOL’ü çevirebilecek mi, yoksa ralli beklenenden daha hızlı mı kuruyacak?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!