Bu Altcoin Hackinden Çalınan Paralar Borsalara Boşaltılıyor!

Bildiğiniz üzere kripto para piyasasında hack olayları durmak bilmiyor. Geçtiğimiz 2022 yılında birçok hack saldırısının arkasında olduklarını bildiren Kuzey Kore’li bilgisayar korsanları olan Lazarus Grubu, geçtiğimiz yıl altcoin projesi Harmony Bridge’den çalınan fonları taşıyor. Saldırgan grup, Harmony saldırısında elde ettiği 63.5 milyon dolarlık kripto parayı, bir gizlilik platformu vasıtasıyla bu 3 büyük kripto para piyasasına aktardılar. İşte detaylar…

Altcoin projesi Harmony saldırısı sonrası kripto paralarını bu borsalara aktardılar!

2022 yılı bildiğiniz üzere kripto para birimleri ve genel olarak yatırımcıların büyük çoğunluğu açısından kötü bir yıl olarak arkamızda kaldı. Geçtiğimiz yıl hem hack saldırıları hem de düşen kripto para birimi fiyatları nedeniyle yatırımcların güveni sarsılmıştı. Bununla beraber 2023 yılının ilk haftasında yaşanan ralli, birçok yatırımcıyı kendisine tekrar bağladı.

Diğer yandan geçtiğimiz yıl aktiviteleriyle isminden söz ettiren Lazarus Hack Grubu, Harmony’nin Horizon köprüsünden çaldığı fonların 63.5 milyon dolarlık bölümünü 3 borsaya taşıdı. Transferler, gizlilik ve mikser platformu Railgun vasıtasıyla gerçekleştirildi. Öte yandan birçok kişinin konuştuğu bu hacker grubu, birçok kripto para cüzdanını patlatarak borsalara olan güvenleri de sarsıyor.

Transferlerini 41 bin ETH’lik halde 350 bin adrese bölerek yapan bilgisayar korsanları, bu kripto paraları borsalara taşıdı. Transferlerin ise 13 Ocak tarihinde yapıldığı gösteriliyor. Fonların hareketlerini Binance borsası tespit ederken, hacker’lar daha sonra Huobi borsasını denediler. Binance CEO’su CZ, Huobi borsasını uyardıklarını ve onların da bazı fonları dondurduklarını aktardı. Alınan önlemlerle toplamda 124 BTC kurtarıldı. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), anlık olarak 20.865,52 dolardan işlem görüyor.  CZ ayrıca bu tür durumlarda her zaman güvenlik ekipleriyle diğer borsa ekiplerinin iletişim halinde olduğunu da söyledi.

Lazarus Group ve OFAC yaptırımları

Lazarus Group, sömürü ve siber suç faaliyetlerine son derece bağlı kalsa da, baskın adreslerinden bazıları ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yaptırımlara tabi tutuldu. OFAC’ın Lazarus Group üzerindeki yaptırımları, Blender.io ve Tornado Cash dahil olmak üzere kripto karıştırma protokollerinin yaptırımı yoluyla hem doğrudan hem de dolaylı olarak uygulanmaktadır.

Düzenleyicinin yaptırımları gerekli görmesine rağmen, kripto topluluğunun üyeleri, nasıl kullanıldığına bağlı olarak bir kod parçasına yaptırım uygulamak için uygunsuz harekete dikkat çekerek Tornado Cash üzerindeki yaptırımlara olumsuz tepki gösterdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!