Bu Altcoin Projesi Hack Saldırısıyla Karşı Karşıya! İşlemler Durduruldu!

Kripto para piyasasının önde gelen stablecoin trade DEX borsalarından Curve Finance, büyük bir hack saldırısıyla sarsılıyor. Aktarılan son haberlere göre platform üzerinden yaklaşık 7 milyon CRV coin çalınırken, 14 milyon dolarlık Wrapped Ethereum çalan hırsızlar kayıplara karıştı. Konu ile ilgili güvenlik firmaları ve beyaz şapkalı hackerlar devreye girerken, havuzlarda güvenliği sağlamayı başardılar. Peki, tam olarak ne oldu? İşte detaylar…

Curve Finance hacklendi: 50 milyon dolarlık kayıp var

Kripto para piyasasında büyük yeri olan Curve Finance, yaşanan son hack saldırısıyla beraber 50 milyon doların üzerinde kayıp yaşadı. Blockchain veri sağlayıcısı Banteg’in sağladığı veriler, CRV/ETH havuzunun hacklenerek boşaltılmasının ardından büyük bir boşluğun oluştuğunu gösteriyor. Buna rağmen güvenlik firmaları ve beyaz şapkalı hackerlar havuzda güvenliği sağlamayı başardılar.

Aktarılan verilere göre 7 milyon CRV coin ile 14 milyon dolarlık Wrapped Ethereum çalınırken, toplam 50 milyon doların üzerinde kayıp gerçekleştiği aktarılıyor. Açıklanan veriler, bu hack saldırısının Vyper programlama dilinin eski versiyonlarında gerçekleşen bir hatadan dolayı olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlara göre hack saldırısından önce 26 milyon dolarlık token’ların da çeşitli Curve havuzlarından çıkarıldığı ve bu durumun, JPEGd, Metronome ve Alchemix’in de içinde bulunduğu projeleri etkilediği ifade edildi. Platformun Discord sayfasından aktarılan verilere göre beyaz şapkalı hackerların anlık olarak güvenliği sağlamış olduğu görünüyor.

Altcoin CRV fiyatı nasıl etkilendi?

Bir diğer yandan yatırımcıların gözü ise hack saldırısının ardından altcoin CRV’in fiyatına odaklandı. CRV fiyatı, 0.73 dolardan 0.64 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Bununla beraber on-chain verilere göre borç alınan 60 milyon dolarlık stablecoin’ler, 180 milyon dolar değerinde CRV coin tarafından destekleniyor. Uzmanlara göre 0.40 doların altına yaşanacak bir düşüş halinde pozisyonun tamamı tasfiye olabilir. Bununla beraber konu ile ilgili Curve kurucusu Michael Egorov saldırıdan saatler sonra, tasfiye riskini azaltacak bazı adımlar attı ve teminata eklemeler yaptı. Bu yatırımcılar için nefes niteliğinde oldu. Anlık olarak CRV, 0.645010 dolardan işlem görüyor.

Bir diğer yandan kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere ünlülerden de projeye yönelik destek sürüyor. Kripto para piyasasının yakından tanıdığı Bitdeer madencilik firmasının kurucusu Jihan Wu, Curve için desteğini aktardı. Twitter üzerinden yaptığı yorumlarda “dipten aldığını” aktarırken, bunun bir yatırım tavsiyesi olmadığını ve varlıkların tokenizasyon sürecinde Curve önemli bir rol oynayacağını belirtti. Birçok ünlü isim ve proje Curve DAO’yu desteklerken, gerçekleşen bu saldırı yatırımcıları tedirgin etse de şu anlık her şey kontrol altında gibi gözüküyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!