Bu Altcoin ETH’den Daha İyi Performans Gösteriyor!

Kripto para piyasasının lider altcoin’i Ethereum (ETH) düşüş yaşarken, bu altcoin sergilediği mükemmel performans ile yatırımcıların ilgisini topladı. İşte detaylar…

Birçok yatırımcı bu altcoin üzerine yoğunlaştı!

Algorand blok zinciri yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Güncel verilere göre Algorand’ın kilitli toplam değeri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış bulunuyor. Bu başarı, Algorand’ın yerel kripto para birimi ALGO’nun son 7 gün içinde yüzde 20’den fazla yükselmesinin hemen ardından geldi. Algorand, bu düşüş koşullarında hem Bitcoin hem de Ethereum’dan daha iyi performans gösteriyor. Öte yandan Federal Rezerv’in şahin duruşu kripto piyasasına diz çöktürdü. Bitcoin ve Ethereum fiyatları bir uçuk seviyede düşüş yaşarken yatırımcılar da konu hakkında mutlu değiller. Her ne kadar Altcoin piyasası durgun halde olsa da popüler altcoin Algorand (ALGO), son 24 saat içerisinde yüzde 13’ten fazla yükseliş yaşadı. Anlık olarak popüler altcoin 0.36 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistlere göre ALGO, olumsuz makroekonomik koşullara rağmen yükselişte mükemmel bir iş çıkardı. Ancak, Federal Rezerv yine de bu rallinin gücünü ve süresini belirleyecek. Tüm gözler, altcoinleri önemli ölçüde etkileyecek olan gelecek ayın TÜFE verilerine çevrildi.

Algorand’ın Ethereum’dan daha iyi performans göstermesinin sebepleri neler?

15 Eylül tarihinde kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Ethereum, konsensüs mekanizmasını İş Kanıtı’ndan Hisse Kanıtı’na değiştiren başarılı bir birleşmeden geçti. Algorand ise en başından beri Proof-of-stake modeline dayanıyordu. Ethereum birleştirmeyi tamamladığında, Algorand Ethereum’da ince bir kazı yaptı ve blok zincirlerin en başından enerji verimli olmasının daha iyi olacağını belirtti.

Proof-of-stake, Proof-of-Work modelindeki madencilik rekabetinin yerini alır ve böylece enerji tüketimini engeller. 15 Eylül tarihinde gerçekleşen Merge güncellemesinin hemen ardından Ethereum’un enerji tüketimi yüzde 99 azaldı. Ancak, hisse kanıtı PoW’dan çok daha merkezi olmasıyla da dikkat çekiyor.

Algorand, ölçeklenebilirlik ve hız açısından Ethereum’dan daha iyi performans gösteriyor. Ethereum birleştirme, ağın kapasitesini artırmadı. Bu nedenle, blok zincirinin verimini veya ölçeklenebilirliğini artırmadı. Ethereum’un TPS’si şu anda 10-35 aralığında. Ancak Algorand, blok zincirinde 6000 TPS’ye ulaştı. Bu sadece Ethereum’dan daha iyi performans göstermekle kalmaz, aynı zamanda Mastercard’ın 5000 TPS’sini de geçer. Algorand ayrıca 3.7 saniyede blok oluşumu ve işlem kesinliği elde edebilir. Ayrıca, blok zincirinde onu kuantum saldırılarından koruyan durum kanıtları da mevcuttur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!