Nam Salan Analist: Bu Altcoin ‘Dev Tasfiye’ Görecek!

Yaptığı doğru tahminlerle tanınan ve Bitboy Crypto adıyla bilinen ünlü analist Ben Armstrong, bir altcoin projesi için yatırımcılarını uyardı. Bugün attığı bir tweet’te Ben Armstrong, Solana ekosisteminden daha fazla projenin ayrılacağını söyledi. Bu senin duygularını incitiyorsa özür dilerim… ama bu gerçekler,” diye tweetleyen Bitboy, bir kullanıcının Solana’nın öldüğü iddiasını destekledi.Bununla birlikte, “Daha fazla NFT ve kripto projesi Solana’dan ayrılacak” dedi. İşte ayrıntılar…

Bitboy, Solana’dan toplu bir proje göçü olacağına inanıyor.

Pazartesi günü DeGods ve y00ts, resmi Twitter kanalları aracılığıyla Solana ekosisteminden ayrılma planlarını doğruladı. Özellikle, DeGod’lar Ethereum’a geçiş yaparken, y00t’ler Polygon’a yönelecek. Dust Labs, 2023’ün 1. çeyreğinde her iki projeyi de köprülemeyi planladıklarını söylemişti. Pazartesi günü bir Twitter aracılığıyla açıklama yapan proje geliştiricisi Rohun Vora, projelerin Solana ağında ellerinden geleni başardığına olan inancını dile getirdi. Proje liderine göre, Ethereum ve Polygon daha fazla büyüme sağlamak için gidilecek yerler.

Ortaya çıkan haberlere ve söylentilere yanıt veren Solana Labs kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, karışık duygular halinde olduğunu açıkladı. Yakovenko, projelerin sadece Solana’ya odaklanmalarını tercih edeceğini belirtti. Bununla birlikte, yeni sınırları fethetme arayışlarının meraklı kullanıcıları Solana ekosistemine de çekeceği konusunda iyimserliğini dile getirdi. Solana’nın kurucu ortağının iddialarına rağmen, hareketin daha kötü bir zamanda gelemeyeceğinden bahsetmek gerekiyor. Özellikle, Solana, FTX’in çöküşünün ardından ağır bir çöküş yaşadı. Bununla birlikte, projeyle yoğun bir şekilde bağlantılı olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’e karşı suçlamalarda bulundu.

SOL altcoin fiyatı söylentilerden etkileniyor

Sonuç olarak, yatırımcı duyarlılığı, dün Bitboy tarafından yapılan ve kullanıcıların yüzde 70’inin Solana’nın öldüğünü söylediği bir ankette kanıtlandığı gibi, genel olarak olumsuz olmaya devam ediyor. Solana ekosistemini terk edeceği söylenen DeGods ve y00ts, Solana’nın en iyi performans gösteren NFT’lerinden ikisi olarak biliniyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bununla birlikte, zaten zor zamanlar geçiren SOL fiyatı da bu söylentilerle birlikte değer kaybetmeye devam ediyor. SOL, son bir 24 saatte yaklaşık yüzde 10.7’lik bir düşüş yaşadı. Fiyatı ise şuan 10.00 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

SOL’un son bir yıllık performansına bakıldığında da yine devasa bir düşüş yaşadığı göze çarpıyor. Altcoin fiyatı son bir yılda yaklaşık yüzde 94.9’luk bir kayıp gördü. Son 14 günlük süreçte ise SOL fiyatı yüzde 27.7 değer kaybetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!