Bu Altcoin İçin Çöküş Önlendi: Hacker Fonları İade Ediyor! Fiyat Fırladı!

Hatırlayacağınız üzere popüler DeFi protokolü Curve Finance (CRV) geçtiğimiz günlerde hacklenmişti. Hacker, altcoin CRV’leri iade etmek için harekete geçerek yatırımcıları sevindirdi. Hackerın paylaştığı mesaj ise dikkat çekti. İşte detaylar…

Altcoin Curve Finance için büyük çöküş engelleniyor

Curve Finance kurucusu Michael Egorov, 80 milyon dolarlık borcunu ödemek için tezgah üstü (OTC) aracılığıyla 5 yatırımcıya tekrar 8 milyon CRV sattı. Bu arada, Curve Finance hackerları, DeFi platformunda gerçekleşebilecek büyük bir çöküşü önlemek için Curve ve diğer DeFi protokolleri tarafından açıklanan %10’luk bir ödül karşılığında anlaştı ve fonları iade etmeye başladı. CRV’nin OTC yoluyla satışı 1 Ağustos’ta başladığından bu yana, Curve kurucusu 24 yatırımcı ve kuruma 45,61 milyon dolar fon karşılığında 114,025 milyon CRV sattı.

Wintermute Trading, DWF Labs, Tron’un kurucusu Justin Sun, yearn.finance ve Cream Finance gibi yatırımcılar ve kurumlar Michael Egorov’dan OTC’de CRV tokenleri satın aldı. DeBank verilerine göre, Aave, Abracadabra, FraxLend ve Inverse Finance’ten aldığı borçların bir kısmını ödemesine yardımcı oluyor. Bir diğer yandan CRV fiyatı 0.368 dolara ulaşırsa Michael Egorov likidasyon baskısı altında kalacak. Bu durum, Aave gibi DeFi platformlarının CRV teminatlarını satmasına neden olacak ve bu da bulaşıcılığı ve potansiyel olarak bir DeFi çöküşünü tetikleyebilir.

Hacker fonları iade ediyor

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Curve Finance hackerları birden fazla havuzdan faydalanarak 61 milyon dolarlık kripto varlığını ele geçirmişti. Ancak, Curve dahil DeFi protokollerinin kovuşturma yapılmaması karşılığında fonların iadesi için %10’luk bir ödül ilan etmesinin ardından bilgisayar korsanları fonları iade etmeye başladı. Konu ile ilgili hackerın paylaştığı mesaj ise büyük ses getirdi:

“Bazı saçma görüşler gördüm, bu yüzden beni bulabileceğiniz için değil, projenizi mahvetmek istemediğim için size geri ödeme yaptığımı açıklığa kavuşturmak istiyorum, belki birçok insan için çok para, ama benim için değil, hepinizden daha akıllıyım”

CRV fiyatı son 24 saat içinde %10 arttı ve şu anda 0,62 dolardan işlem görüyor. 24 saatin en düşük ve en yüksek fiyatı sırasıyla 0,571 ve 0,628 dolar.

Bildiğiniz üzere kripto para piyasasında yaşanan hack olayları 2022’den bu yana oldukça arttı ve birçok yatırımcı bundan şikayetçi. Bazı hacker grupları çalınan kripto para fonlarını geri iade ederken, bazıları ise büyük vurgunlarla altcoin projelerini yıkıma uğratabiliyor. Özellikle DeFi sektöründe gerçekleşen büyük hack olayları, birçok yatırımcıyı endişelendiriyor. Bu yüzden uzmanlar, yatırımcıların dikkatli olmasını öneriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!