Bu Altcoin Cardano’yu Geride Bıraktı: Yeni ATH Gelebilir

Altcoin Terra (LUNA) yükseliş trendine devam ediyor. Cardano (ADA)’yı bir kez daha geride bırakarak piyasa değerine göre sekizinci en büyük kripto para birimi oldu. Ayrıntılara Kriptoarena.com olarak bu yazımızda yer veriyoruz.

Altcoin LUNA yeni bir ATH’ye ulaştı ve yükselişi devam ediyor

LUNA, son 24 saat içinde yüzde 18’in üzerine artarak 76,06 dolar seviyesinden 91,80 dolara çıktı ve yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Şu anda, LUNA 90,17 dolardan el değiştiriyor ve kripto para birimi önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 119 doları geçecek gibi görünüyor. Son 24 saat içinde altcoin LUNA önemli bir yükseliş trendi kaydetti ve yüzde 18’in üzerinde artarak, kripto para piyasa değeri şu anda yaklaşık 32 milyar dolara ulaştı. Bu rakam LUNA için yüzde 1,61’lik bir pazar hakimiyetini temsil ediyor.

Coinmarketcap’a göre Terra tüm zamanların en yüksek seviyesi 119,18 doları geçmek için değerine yüzde 25 daha fazla eklemesi gerekiyor, bu Luna’nın sahip olduğu güçlü temellerine bakıldığında oldukça mümkün görünüyor. Bu arada Cardano, kripto para piyasası dün erken saatlerde düşüş yaşadıktan sonra LUNA gibi büyük bir geri dönüş yapamadı. Cardano’nun yerel kripto para birimi ADA, son 24 saatte yüzde 5,7’nin üzerinde bir artışla 0,87 ABD dolarından 0,94 ABD dolarına yükseldi. Şu anda ADA, Binance dahil olmak üzere büyük borsalarda 0,93 dolardan işlem görüyor. Ayrıca Terra’nın Cardano’yu ilk kez geçmediğini belirtmekte fayda var, çünkü geçen ay benzer bir gelişme daha yaşanmıştı.

Terra, BTC yığmaya devam edebilir

Terra, proje ekibinin TerraUSD (UST) adlı yerel stablecoin için rezerv olarak 10 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) satın alma kararının ardından piyasada en çok benimsenen kripto para birimlerinden biri haline geldi. Terra, Bitcoin’i satın almaya başladığından beri, şirketin yakın gelecekte daha fazla alım yapması beklenmeye başlandı, Terra’nın şimdiye kadar 1,5 milyar doların üzerinde BTC biriktirdiği görülüyor. LFG Foundation adresinin mevcut bakiyesi 42.406.92 BTC’dir ve bu onu 19. en büyük BTC yatırımcısı yapıyor.

İlginç bir şekilde, TerraUSD benimseme ve değerleme açısından da önemli ölçüde büyüdü. Şu anda, UST, kripto para birimi piyasasındaki üçüncü en büyük istikrarlı kripto paradır ve bu kripto paranın Binance USD (BUSD)’yi 13. en büyük kripto para birimi haline getirmesinden sonra gelen bir harekettir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!