Analistler Uyardı: Bu Popüler Altcoin 2 Gün İçerisinde Çakılabilir!

Kripto para piyasası geçtiğimiz birkaç gün içerisinde SEC davaları ve yatırımcıların piyasalardan çekilimi ile beraber düşüşe geçti. Bununla beraber bazı kripto para analistleri, yaptığı analizlerde bu popüler altcoin projesi için çakılma tehlikesine işaret etti! İşte detaylar…

Dogecoin 24 saat içerisinde yeşil renge bürünse de haftalık grafiği kırmızıya işaret ediyor

Lider memecoin projesi Dogecoin’in (DOGE) fiyatı, geçtiğimiz hafta kripto para piyasasına yönelik balina aktiviteleriyle biraz toparlanmış görünüyor. CoinMarketCap’e göre DOGE, diğer birçok kripto ile birlikte 24 saat içerisinde yüzde 4.2 değer kazandı. Anlık olarak popüler meme coin projesi DOGE, 0.062337 dolardan işlem görüyor. Ancak bu son kazanç, altcoin’in haftalık performansını tekrar yeşile çevirmek için yeterli olmadı. DOGE’nin fiyatı son 7 günde hâlâ ekside ve fiyat %14,65’ten fazla düşüş gösterdi.

Buna ek olarak, DOGE son 24 saat içinde kripto piyasası lideri Bitcoin’den (BTC) %0,84 daha iyi performans göstermeyi başardı. Bir diğer yandan DOGE için son 24 saatlik en yüksek seviye 0,06251 olarak karşımıza çıkarken, en düşük seviye ise 0,0591 dolar olarak bizi karşılıyor. Bununla beraber meme coin geçtiğimiz günden bu yana işlem hacminde de bir düşüşle karşılaştı. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere anlık olarak 494 milyon dolar seviyelerinde yer alan işlem hacmi, geçtiğimiz güne kıyasla yüzde 38’lik bir düşüşle bizi karşılıyor.

Popüler altcoin DOGE’nin fiyatı 48 saat içerisinde çakılabilir

Teknik açıdan bakıldığında, DOGE’nin fiyatı dünkü %11,11’lik düşüşün ardından son 48 saat içinde 0,06308 dolarlık kilit destek seviyesinin altına düştü. Bu düşüş aynı zamanda meme coin’in fiyatının geçici olarak bir sonraki önemli destek seviyesi olan 0,05786 doların altına inmesine neden oldu. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz gün DOGE, 0,06175 dolardan kapanmak için bir miktar toparlanabildi. DOGE’nin günlük grafiğindeki teknik göstergeler, DOGE için ezici bir satış baskısı olduğunu gösteriyor. 9 günlük EMA çizgisi, 22 Nisan 2023’te daha uzun EMA çizgisinin altında düşüş eğilimi gösterdikten sonra 20 günlük EMA çizgisinin altında konumlandı. O zamandan bu yana, iki teknik gösterge kripto fiyatı için güçlü direnç seviyeleri olarak karşımıza çıktı.

Uzmanlara göre popüler altcoin DOGE’nin fiyatı önümüzdeki 24-48 saat içinde düşmeye devam ederse, yukarıda bahsedilen destek seviyesini 0,05786 dolardan dirence çevirebilir. Öte yandan, önümüzdeki 48 saat içinde 0,06308 doların üzerinde bir günlük kapanış, DOGE’nin önümüzdeki birkaç gün içinde 0,06930 dolara tırmanacağını görecektir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!