Bu 2 Altcoin, Sıradaki Kripto Rallisinde Kilit Oyuncular!

Son haftalarda Amerika Birleşik Devletleri bankalarında yaşanan çöküş, kripto paralar ve hisse senetleri gibi riskli piyasalar üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. Bu baskı ile beraber yatırımcılar satışa yöneldi ve bu da piyasaların çökmesine neden oldu. Mevcut duruma bakılırsa, toparlanma kripto para piyasası hisse senetlerine kıyasla iyi gidiyor gibi görünüyor! Özellikle bu 2 altcoin projesinin sıradaki kripto rallisinde hızla yükselişe geçmesi bekleniyor! İşte detaylar…

Amerika’da yaşanan bankacılık krizi büyürken bu altcoin projeleri yükselebilir!

Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) stablecoin ihraççısı Paxos’un peşine düşmesiyle beraber başlayan sıkıntılı süreç, ABD bankalarının eşzamanlı çöküşü ile devam etti ve piyasaların alt üst olmasına neden oldu. Ancak kripto para piyasasında birkaç şey doğası gereği son derece farklıdır. Özellikle stablecoin projeleri.

134 milyar dolarlık ekosistem yalnızca ABD’de değil, tüm dünyada bulunuyor ve ABD bankacılık sistemindeki kısa vadeli çöküşü yalnızca birkaç stablecoin ihraççısına mahalli hale getiriyor. Piyasa değerine göre en büyük stablecoin ihraççısı olan Tether ve True USD (TUSD) gibi diğerleri depeg göstermezken, USD Coin (USDC), Dai (DAI), Frax (FRAX) vb. diğerleri paraların 1 dolarlık sabitinden hareket ettiğini gördü.

Zincir üstü analiz, geri dönüşün iki büyük stablecoin olan USDT ve TUSD tarafından desteklendiğini ortaya koyuyor. Tether geçen hafta basılan ancak yayınlanmayan 2 milyar dolar değerinde token ekledi. Aynı şekilde, işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance’in SAFU Fonlarının 1 milyar dolarını TUSD VE USDT’ye çevirerek bu stablecoin’lerin şu anda güvenli olduğunun sinyallerini verdi.

Balinalar Mart rallisini başlattı!

USDT ve TUSD için Arz Dağıtım tablosu, 100.000 ila 10.000.000 token tutan balinalardan kaynaklanan benzer bir eğilim gösteriyor. 100 bin ve 10 milyon USDT tutan Tether balinalarının sayısında büyük bir artış görüldü, bu da daha fazla yatırımcının altcoin varlıklarını USDT’ye çevirdiğini gösteriyor.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere daha spesifik veriler, 100.000 ile 1 milyon arasında adrese sahip USDT balinaları, 9 Mart ile 18 Mart arasında yüzde 13’ten yüzde 15’e bir artış gördü. 1 milyon ile 10 milyon USDT arasında tutan adresler yüzde 20’den yüzde 22’ye yükseldi. Tüm sinyaller, bu balinaların hızla kripto biriktirmeye ve bir yükselişi tetiklemeye hazır olduklarına işaret ediyor. TUSD için, 100 bin ile 1 milyon token tutan balinaların sayısı 44 milyondan 50 milyona çıktı.

Bitcoin fiyatı 27.000 doları etiketledikten sonra tüm piyasanın görünümü yükselişe geçmiş olsa da, rahatsız edici makroekonomik koşullar nedeniyle yatırımcılar hala temkinli. Özellikle bankacılık krizi kötüleşirse, altcoin projeleri ve genel piyasa içinyükseliş görünümü hala belirsiz. Federal Rezerv’in politika değişikliği şahinleşirse, ABD Doları için bir ralliyi tetikleyerek riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturabilir ve onları yere indirebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!