BTC opsiyon süresinin bitişi tarihi bir dönüm noktası mı?

Bitcoin şimdiye kadarki en büyük opsiyonlarının sona erdiğini gördü. Bu opsiyonlar pazarının 2020 boyunca hızlı bir şekilde büyüdüğü için kıyaslama kripto varlık için önemli bir kilometre taşına işaret ediyor.

Yakın zamana kadar görülen piyasa dinamikleri büyük ölçüde sadece marj ticaretinden etkilendi; ancak gelişen bir manzara opsiyonların ve vadeli işlemlerin Bitcoinin işlem yapma yolunda daha büyük bir rol oynayabileceğinin sinyalini veriyor.

BTC şimdiye kadarki en yüksek opsiyonları sona eriyor

Bugünün erken saatlerinde toplam Bitcoin açık faizinin yarısından fazlası sona erdi. Bu kıyaslama kripto parasının şimdiye kadar gördüğü en büyük opsiyonların sona erdiğini gösterdi.

Deribitin verilerine göre bu opsiyon sözleşmeleri toplam 74.000 Btc ile 675 milyon dolar değere tekabül ediyor.

Ethereumda bugün 309.000 ETH değerinde opsiyon süresinin geçmesiyle tarihi bir bitiş göründü. Bu toplam ödenmemiş açık faizin sadece % 43ünü 71 milyon dolarlık bir değerle işaretledi.

Deribit bir tweet ile verilerden söz etti:

BTC: BTC opsiyonlarındaki toplam 138 bin OInin 74 bin BTCi sona erdi  veya yaklaşık 675 milyon ABD doların ulusal değeri ile % 53 dür. ETH: ETH opsiyonlarındaki toplam 717 bin OInin de 309 bin dolarının süresi geçti ya da yaklaşık 71 milyon ABD Doların ulusal değeri ile %43üdür.

Opsiyon süresi herhangi bir volatilite kabul etmez

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca birçok yatırımcı ve spekülatör bugünkü süre sonunu piyasadaki volatilite için potansiyel bir katalizör olarak işaret etti.

Buna rağmen Bitcoin bugün oldukça düz seyretti.

Bunun olaysız olmama sebebi ise etkilerinin bu haftanın başlarında kriptonun 9.800 dolarlık en yüksek seviyelerden 9.000 dolara düştüğü için fiyatlandırılmış olabileceği şeklinde açıklandı.

Bir analist “Bana öyle geliyor ki 26 Haziranda sona ermiş olan seçeneklerin sona ermesi için herkesin beklediği volatilite… açıklamasını yaptı.

Opsiyon piyasası büyümeye devam ettikçe Bitcoinin fiyat hareketi üzerindeki etkisinin artacağı tahmin ediliyor.

 

Comments (0)
Add Comment