Borsa için riskli bir süreç, Bitcoin altından daha fazla yükselişe sahip

Galaxy Digital CEOsu Michael Novogratz şu anda borsada olmanın tehlikeli bir dönem olduğunu söyledi.

Novogratz doların düşüş eğilimi gösterdiğini Bitcoin ve altının yükselişte olduğunu ve Bitcoinin altına göre daha avantajlı olduğunu düşünüyor.

Borsada olmak için tehlikeli bir zaman BTC satın alın

Milyarder yatırımcı ve Galaxy Digital CEOsu Michael Novogratz Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerinin yaklaşmasıyla en iyi yatırım ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

”Sanırım kısa vadede Nasdaqda en yüksek seviyeyi gördük Appleda en yüksek seviyeyi gördük Teslada en yüksek seviyeyi gördük“ dedi ve Nasdaqın kolayca ticaret yapabileceğini ekledi.

Seçime sadece 40 gün kaldığını vurgulayan Novogratz “Şu an ve seçim arasında volatilitenin yüksek kaldığını ve ortada bir riskin olmadığını düşünüyorum dedi.

Bence piyasada olmak için çok tehlikeli bir zaman. Daha iyi daha net ve daha iyi giriş noktaları için çok fazla risk aldım ve biraz bekledim. Doların satışının devam eden bir trend olacağını düşünüyorum.

“Tekrar hisse senedi satın almak için bir zaman olacak. Ancak seçime 40 gün kaldığı gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda Bidenin kazanması durumunda vergileri artıracak özellikle de sermaye kazançları vergisini artırıyor. Piyasa bu kadar iyi sindirilmeyecek. Bidenin kazanacağı görüşündeyim.

Bitcoin konusunda kripto para biriminin Nasdaq ve S&P ile bir miktar korelasyona sahip olduğunu vurguladı ancak bunun uzun süreli bir korelasyon olduğunu düşünmediğini de belirtti.

“Nasdaq bugün % 5 düşerse Bitcoin büyük ihtimalle daha fazla düşecek yükselmeyecek. Ama bence bu korelasyonların ortaya çıkacağı fikrindeyim. Genel tablo gerçekten umut verici. Dolar için iyi değil ancak altın ve BTC için iyi bir görünüm var. Giderek daha fazla benimseme görüyoruz.

Ortalama bir yatırımcının Bitcoine sahip olması gerekip gerekmediği sorulduğunda ise Evet. Ortalama bir yatırımcı Bitcoin portföyünün % 1 ile % 3üne sahip olmalı dedi.

“Merkez Bankası ile hazinenin bağımsız olmadığı bir ortam hiç olmadı. Onlar aynı şey. Hazine yazdırır ve Merkez Bankası satın alır. Bu sebeple ne olacağını bilmiyoruz. Fiat para birimi dolar ve enflasyon etrafında belirsizlik seviyesi hayatımızdaki herhangi bir zamandan daha yüksek.”

Novogratz ayrıca altın ve Bitcoini tercih etmesinin nedenlerine de değindi.

“Bence altın ve Bitcoin çok benzer varlıklar. Bitcoini daha çok sevmemin sebebi benimseme açısından hala başlangıç aşamasında olması. Altın satın almak istiyorsanız nasıl altın alacağınızı biliyorsunuz. Bitcoin satın almak ise hala sıkıntılı bir durum. Bu sebeple bizim ve Fidelity gibi firmalar insanların BTC satın alarak kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için yoğun bir çaba gösteriyor.”

Altın fiyatının artacağına inanan Novogratz Bitcoin fiyatının iki yıl içinde 50.000 Dolara çıkarak buradan 5 kat yükselmesini bekliyor.

Ben altın ve Bitcoin konusunda gerçek bir boğayım. Sadece Bitcoinin daha fazla artısı olduğunu düşünüyorum.

Comments (0)
Add Comment