Bloomberg Ağustos Ayı İçin Bitcoin ve Altın Raporunu Yayınladı! İşte Ayrıntılar!

Bloomberg, yakın zamanda Bitcoin (BTC) Ağustos 2021 Raporunu yaınladı. Raporu oluşturan Bloomberg analistlerinin, BTC’nin uzun vadede fiyat artışı konusunda oldukça iyimser oldukları görülüyor.

Bitcoin boğa koşusu devam edecek

Raporun, ABD’nin kripto paralar için adım adım regülasyon aşamasına ilerlemesine karşın, Çin’deki baskı ve yasaklara değinirken, bu ortamın en çok Bitcoin ve doların işine yarayacağı belirtiliyor. Bloomberg’e göre, Bitcoin, 40 bin dolarlık fiyat seviyelerini güçlü desteğe dönüştürecek. Bununla birlikte, BTC bu haftanın başlarında yine bir düzeltme yaşadı ve 40 bin doların altına düştü. Bitcoin bugün yüzde 4.22 yükselmesine rağmen, 741 milyar dolarlık piyasa değeri ile 39.474 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Bloomberg raporu şunları belirtiyor:

Bu yıl, Bitcoin son zamanlarda yatay yönde hareket etmesine rağmen, bir sonraki adımnda, çok önemli ve yenilenmiş bir boğa piyasası görüyoruz. Spekülatif aşırılıklar silindi, Ethereum BTC’nin en büyük rakibi statüsünü kazanmakla kalmayıp, kurumsal girişlerde favori haline geldi. ETH için uzun vadede büyük fiyat artışı öngörüyoruz. Çin’in baskıları ve ABD’deki düzenlemeler olgunlaşmanın bir parçası.

 

 

Altın ve BTC iyi performans sergileyecek

Bloomberg analistleri, Bitcoin (BTC)’in 30 bin dolarda güçlü bir temel oluşturduğunu yazdı. Analistler daha sonra bunu BTC’nin 2019’daki 4000 dolarlık fiyat desteğiyle karşılaştırdı. Böylece, performans paralellikleri çizerek, dünyanın en büyük kripto para biriminin 100 bin dolar seviyelerine çıkmaya hazırlandığını belirttiler. Ayrıca, “Açık söylemi ve serbest piyasa kapitalizmini memnuniyetle karşılayan çoğu ülkede talep ve benimseme artarken arz düşüyor” gibi bazı yükseliş göstergelerine de işaret ediyor. Aynı zamanda, Bitcoin ağındaki kullanıcı sayısı da artıyor.

 

Rapor, Bitcoin (BTC)’in dijital bir altın haline gelirken, Ethereum’un para ve finansın dijitalleştirilmesi için bir platform haline geldiğinden bahsediyor. Ayrıca  doların kripto piyasasındaki işlemlere tek başına hakim olduğunu da belirtiyor. Piyasada kullanılan en iyi stabilcoinlerin hemen hemen hepsinin değeri ABD Doları’na sabitlenmiş durumda. Tether’in piyasa değerine göre ilk beş kripto para birimi arasında yer aldığını belirten Bloomberg, işlem gören ilk beş kripto para biriminden üçünün dijital dolar olduğunu belirtiyor. 2021’in ikinci yarısına ilişkin görüşünü ortaya koyan Bloomberg, bu dönemde Bitcoin, altın ve uzun tahvillerin daha iyi performans göstereceğini belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!