Bloomberg Analistinden Kritik Bitcoin ve Ethereum Yorumu

Kripto para piyasası sert bir düzeltme yaşarken, Bloomberg  analisti Mike McGlone, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Analist Mike McGlone: Piyasa, toparlanacak! Bitcoin ve Ethereum, hisse senetlerinden daha iyi bir performans sergileyecek

Yahoo Finance ile yaptığı yeni bir röportajda McGlone, Federal Rezerv’in faiz artışlarının ABD borsası için uzun vadede Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi önde gelen kripto paralardan daha zararlı olduğunu belirtiyor. Analist, ”Fed’in enflasyonu düşürmesi gerektiğinden, faiz artırımı devam edecek. Hisse senedi piyasası, düşmeye devam edecek. Ancak, hatırlanması gereken en önemli şey, Bitcoin ve Ethereum’un düştükten sonra tekrar toparlanacağı. Genel olarak, bu yeni ortaya çıkan kripto varlıklarının, özellikle de Bitcoin’in oynaklığı, borsaya karşı düşmeye devam etti. Amazon ilk çıktığında böyle olmuştu. 2009’daki oynaklığı şu anda BTC ile aynıydı.” ifadesini kullandı.

McGlone, kripto para birimlerinin Amazon, 2000’lerde ve 2010’larda piyasaya yeni çıkan şirketler gibi bir sonraki devrimi temsil ettiğini söylüyor. Uzman, “Yatırımcılar geleceği dört gözle bekliyor, gerçekten bu devrimi kaçırmak istiyor musunuz? Gördüğüm şey bu. Borsada biraz satış teklifi ve Bitcoin ve Ethereum gibi varlıklarda aşağıda teklifler var.” açıklamasını yaptı.  Bitcoin, bir hafta önce 36 bin dolar seviyelerinde iken 27 bin dolara kadar düştü. BTC, an itibariyle 29.568 dolardan işlem görüyor.  McGlone, BTC’nin 30 bin dolar seviyesini kaybetmesine rağmen düşen tek varlık sınıfı olmadığını belirtiyor. Analist, “Bütün risk varlıklarıyla birlikte BTC de düşüyor. Bu hafta S&P 500’e ne oldu? Sonunda bir süreliğine 4 binin altına düştü. Yaklaşık iki yıldır ilk kez hem Bitcoin hem de S&P 500 100 haftalık hareketli ortalamalara geri döndü. Son beş, 10 yıl içinde en çok yükselen varlık, Fed para politikasına rağmen tekrar toparlanacak.” ifadesini kullandı.

 

Kanada, Norveç ve Arap Emirlikleri’nden güzel haberler geldi!

Kripto para piyasasını derinden sarsan çöküş, özellikle Terra (LUNA) için adeta bir felakete dönüştü. Luna gibi sağlam bir projenin çökmesi, altcoin’lerde şiddetli depremleri tetikledi. Bitcoin ise gün içerisinde 30 bin doların altına düştü. Uzmanlara göre, piyasadaki satış baskısı devam ediyor. Bütün bu kaos ortamına rağmen, Bitcoin’de sevindirici haberler de geliyor. İlk haber United Arab Emirates Havayolu Şirketinden geldi. Şirket Bitcoin ödemelerini kabul edeceğini duyurdu. Diğer gelişme ise Norveç merkezli ve Norveç yönetimi Bitcoin madenciliğine yeşil ışık yaktı. Üçüncü olumlu gelişme ise dikkat çeken Bitcoin alımları. Bitcoin fiyatlarındaki düşüşü fırsat olarak ören Canadian ETF fonu 6.9 bin adet Bitcoin satın aldı.
 
Piyasada yaşanan kriz yatırımcıları 2’ye ayırdı. Kimi yatırımcılar bu krizi dipten alım fırsatı olarak görüyor. Kimi yatırımcılar ise fiyatların daha da düşeceğini öngörüyor. Bu yüzden, Tether dahil piyasada panik satışı yaşanıyor. Veriler, kripto piyasası duyarlılığının hala “aşırı korku” ile zayıfladığını gösteriyor. BTC’nin son düşüşü, yükselen enflasyon korkusu ve Fed’in faiz oranı artırımları olmak üzere iki ana faktörden kaynaklandı. Bu faktörlerin her ikisi de piyasa için hala geçerli.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!