Bloomberg Analistinden Kritik Bitcoin, Altın ve Enflasyon Yorumu!

Bloomberg analisti Mike McGlone’a göre, küresel piyasalar yüksek enflasyon riskiyle sarsılırken, Bitcoin (BTC) ve altın, 2022’de ivme kazanabilir.

 

Bitcoin 100 bin dolara, altın ise 2 bin dolara ulaşacak

Bloomberg’in önde gelen analistlerinden Mike McGlone, dün paylaştığı bir tweet’te, gelecek yılın hem altın hem de BTC için iyi geçeceğini tahmin ediyor. Enflasyon bu ay dünya çapında manşetlere çıkarken, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yüzde 39 geride. BTC, bu yüzden enflasyon riskinden koruma rolüyle ilgili eleştirilerle karşı karşıya kalıyor. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri 10 Aralık’ta yayınlanacak ve analistler enflasyonun yıllık yüzde 6,7 oranında olacağını tahmin ediyor.

McGlone, enflasyonist baskıların, emtia fiyatlarının ve hisse senetlerinin düşmesine yol açtığı için gelecek yılın çok farklı olabileceğini savunuyor. Analist, “Bitcoin, 100 bin dolar ve altın 2 bin dolar olacak. Zirveye çıkan emtialar ve hazine tahvilindeki düşüş, 2022’de enflasyon riskine işaret ediyor. Bu durum, Bitcoin ve altın üzerinde olumlu sonuçlar doğuruyor.” açıklamasını yaptı.  Analist ayrıca, bir önceki gönderide, ham petrol fiyatlarının şu anda yaklaşık 2008 küresel mali krizinden hemen önceki seviyeye eşit olduğunu vurguladı. McGlone, Bitcoin hakkındaki iyimser görüşleri ile tanınıyor. Bitcoin’e karşı kötü bir performans sergileyeen altın da enflasyondan faydalanabilir. Bitcoinve altın tartışması, son yıllarda ivme kazandı.

 

100 bin dolar hedefi 2022’de mümkün mü?

Bitwise Asset Management baş yatırım sorumlusu Matt Hougan, Bloomberg‘e bu yıl 100 bin doların imkansız bir fiyat tahmini olduğunu söyledi. Bununla birlikte, BTC’nin şimdiye kadarki güçlü performansı göz önüne alındığında, 2022’de bu seviye mümkün olabilir. Hougan, “2021’de 100 bin dolara ulaşırsak çok şaşırırım. Bitcoin’in hala dünyadaki en iyi performans gösteren varlık sınıfı olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu yıl, Bitcoin hala yüzde 150’den fazla arttı.” ifadesini kullandı. Bu bağlamda, bir endüstri uzmanı olan Kate Waltman, ise “uzmanların 2022 yılının ilk çeyreğinde veya daha erken bir tarihte  Bitcoin için 100 bin dolar tahmin ettiğini” söyledi. Bununla birlikte, bazı  analistler ise, 2023 için 100 bin doları uygun bir hedef olarak görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’daFacebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!