Bloomberg Analistinden Kritik Bitcoin Açıklaması Geldi

Ünlü Bloomberg analisti Mike McGlone, yaptığı son açıklamasında Bitcoin (BTC)’in zafer için hazır durumda bulunduğunu belirtti. Ünlü analist, yaptığı açıklamada BTC’nin 30 bin dolar seviyelerinin altına düşmeyeceğini düşündüğünü ve iyi bir alım fırsatı sunduğu yönündeki düşüncesini yatırımcılara bildirdi.

Analiste göre Bitcoin (BTC) “ayrışan bir güç” gösteriyor

Hatırlayacağımız üzere 2021 yılı Kasım ayında Bitcoin ATH yaparak 69.000 dolar seviyelerine yükselmişti. Şu an için o seviyelerden oldukça uzak bulunmasına rağmen Bloomberg analisti Mike McGlone, özellikle hisse senedi piyasalarıyla kıyaslandığında Bitcoin (BTC)’in ve kripto para birimlerinin ayrışan bir güç gösterdiğini belirtti.

Daha önce de kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Mike McGlone geçmişte yaptığı açıklamalarında özellikle de hisse senedi piyasaları için çoğu kişinin beklediği düzeltme hareketinin geciktiğini söylemişti. Bu duruma rağmen analist, Twitter platformundan yaptığı açıklamada Bitcoin (BTC) fiyatının “ayrışan bir güç gösterdiğini” belirterek, Bitcoin için “dijital altın” benzetmesini yaptı. Analist, Bitcoin’in zafere hazır olduğunu ve geçtiğimiz sene yaptığı ATH’ın ardından BTC’nin deflasyon baskılarına maruz kalacağını belirtti.

McGlone: “BTC, küresel dijital teminat olma yönünde ilerliyor”

Bir diğer yandan Analist, BTC’nin 2022’de yaşadığı kayıpların Nasdaq 100’ün kayıplarının yarısı kadar olduğunu belirterek Bitcoin için küresel dijital teminat olma yönünde emin adımlarla ilerlediğini düşündüğünü açıkladı. Mike McGlone’un konuyla ilgili olarak attığı Tweet ise şu şekilde:

Hatırlayacağımız üzere Rusya-Ukrayna arasında yaşanan işgal durumu 24 Şubat tarihinde başlamıştı ve bununla beraber BTC kısa süreli bir düşüş yaşamıştı. Bu tarihte McGlone, “negatif risklerin bulunmasına rağmen bu düşüşün uzun vadeli yatırımcılar için oldukça iyi bir alım fırsatı” sunduğunu söylemişti:

BTC fiyatının 30.000 doların altına ineceğini düşünmüyorum. 40.000 dolar civarında iyi bir direnç gösteriyor. Bence bu düşüş uzun vadeli yatırımcılar için oldukça iyi bir alım fırsatı olabilir. Tarihsel olarak gelecekte bakıldığında bu anın belirleyici bir an olduğunu hatırlayacağız.

Bitcoin (BTC), son 1 haftada yüzde 0.6 değer kazandı. Yazının kaleme alındığı an itibariyle BTC, 39.504,51 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!