Blockchain merkezi olma planı yapan Pekin den özel bir fon

Pekin önümüzdeki iki yıl içinde şehrin ekonomik gelişimini yeni teknolojiyle bütünleştiren blockchain inovasyonu için bir merkez olmayı hedefliyor. 

18 Haziranda kentin belediye yönetimi blockchain uygulamaları ile entegre edilmiş  Pekin Blockchain İnovasyon Geliştirme Eylem Planı (2020-2022) ” olarak adlandırılan yeni bir girişim duyurdu.

Girişim blockchain projelerine yatırım yapmak ve bu projelerin halka açık hale getirilmesi için özel bir fon kuracağından bahsediyor. (hepsi Pekini bir blockchain hubına büyütme planının bir parçası olarak)

Pekin hükümeti blok zincirlerinin araştırılmasını ve geliştirilmesini desteklemeyi devlet kurumlarını ile finansal hizmetler firmalarını veri doğrulama ve paylaşma teknolojisini benimsemeyi şehrin altyapı oluşturma süreçleri ve kamu hizmetleriyle entegrasyonu teşvik etmeyi planlıyor. 

“2022 yılına gelindiğinde Pekin blockchain etkin ekonomik ve sosyal kalkınma için “Pekin Planını oluşturmaya öncülük ederek etkili bir blockchain teknolojisi yenilik merkezi uygulama gösteri merkezi endüstriyel geliştirme merkezi ve yenilikçi yetenek merkezi olacak” açıklamaları yapıldı.

Çin Devlet Başkanı Jinping Xinin en son teknolojilerle akıllı bir şehir kurma vizyonunun bir parçası olarak baştan aşağı inşa edilen Xiongan şehri teknolojiyi altyapı inşası finansmanı ve diğer hükümet girişimlerine entegre etti.

Hainan uzun zamandır Çindeki en blockchain dostu eyaletlerden biri olarak kabul ediliyor ve orada merkezlerini kurmak için Huobi ile OKCoin gibi borsaları çekiyor. 

Comments (0)
Add Comment