Bitcoin, yirmi dört saatte % 5 ten fazla düşüş yaşadı

Bitcoin 24 saatten daha kısa bir sürede % 5 gerileyerek 10.115 Dolar seviyesinde yer aldı. Boğalar BTCnin yükseliş gösterdiği Temmuz ayından bu sürece dek piyasaya hakim oldu. Ancak BTC bugünkü fiyatı ile 28 Temmuzdan bu yana en düşük seviyede kendini gösterdi. Haftanın başlarında 12.000 direncini test eden BTC başarısız olarak 9.500 Dolar desteğine yöneldi.

BitBull Capitalin CEOsu Joe DiPasquale “Mevcut hareket teknik niteliktedir ve fiyatlar son 30 günde yaklaşık sekiz kez 11.000 Dolar desteğini test etmenin ardından gerçekleşir” dedi ve ekledi:

“Önceki yorumlarımızda vurgulandığı gibi bölgede 10.000 Dolar ile 10.500 Dolar arasında güçlü bir destek var ve fiyatlar henüz bu bölgeyi test etmiyor. Kısa vadede bu destek bölgesini kıracak herhangi büyük bir düşüş göreceğimizi düşünmüyoruz ve Bitcoin 11.500 Doları yeniden geçmeye çalışmadan önce 10.500 Dolar ile 11.000 Dolar arasında konsolide olacak.”

Kripto para birimleri ve Dolar

Bitcoin fiyatındaki düşüş altcoin fiyatlarında da etkili oluyor. Piyasa değeri ile ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH) iki yılın en yüksek seviyesi olan 486 Dolara ulaştıktan sonra 380 Dolara geriledi. Diğer altcoinlerde de benzer durumlar yaşandı.

En son kripto krizi ABD Dolarındaki diğer büyük fiat para birimlerine karşı bir düşüşle ilişkili görünüyor. Invest Divanın CEOsu Danial Kiva BTC fiyatını düşüren etkenin zayıflayan USD olduğunu düşünüyor.

“ABD Doları Kanada Doları ve İsviçre Frangı da dahil olmak üzere büyük fiat para birimlerinde çöküşe geçmiş gibi görünüyor. Bu nedenle ABD Dolarında yaşanan sarsıntı Bitcoin fiyatının düşmesine neden olabilir.”
 

Comments (0)
Add Comment