Bitcoin yıl sonunda kaç olacak?

Uzmanlar bitcoin fiyatının Eylül ayına kadar 10 bin 337 dolara yükseleceğini tahmin ediyor.

Bulgular Temmuz 2020 için bir Finder Cryptocurrency Tahmin Raporundan alınmıştır ve en son rakam Nisan raporunda öngörülen fiyattan yaklaşık 2 bin 500 dolar daha az.

Raporda akademiden kripto araştırma şirketlerinden ve hedge fonlarından çekilen 28 panelistden de bitcoin hakkında fikirlerini vermeleri isteniyor.

BİTCOİN ANALİZİ İÇİN TIKLAYIN

Yüzde 50 ‘almak için en iyi zaman’ diyor

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 50si şu anda Bitcoin satın almak için en iyi zaman olduğuna inanıyor.

Bulgulara göre “panelistlerin yarısı ( yüzde 50) şimdi satın alma zamanı olduğunu düşünüyor üçte birinden biraz azı ( yüzde 32) bekletmeyi öneriyor.” Sadece yüzde 18i satış için en iyi zaman olduğunu söylüyor.

Bu arada bu satın alma hissini paylaşan iki panelist de aynı raporda davalarını tartışıyor. İki panelistten biri olan Kinetic Trading CEOsu David Wills koronavirüs pandemisinin tetiklediği olayların satın almak için en iyi senaryoyu yarattığına inanıyor. Wills şunları ekledi:

Plan B stok akış analizinin büyük bir takipçisiyim. Bu covid-19un ardından fiat para biriminin düşürülmesi ile birleştiğinde yılın ikinci yarısında bir boğa koşusu için mükemmel bir kurulum.

Echoing Willisnin duyguları “oyunda birkaç farklı faktörü not eden” Coinmama CEOsu Sagi Baksidir.

Baksi hisse senedi akış modeline finansal istikrarsızlığa ve ABD Federal Rezervi tarafından para basılmasına işaret ediyor. Bu işaretçilerden şimdi bitcoin satın alma zamanının geldiğine karar verdi.

Panxoranın genel ortağı Gavin Smith birkaç muhalif panelistten biri. Şimdi satmak için en iyi zaman olduğunu düşünüyor.

Smith uzun vadeli enflasyon görünümünü kabul ederken küresel ekonominin “covid-19un neden olduğu olumsuz talep şoku” tarafından vurulduğuna işaret ediyor.

Bu isabet “deflasyonist talep şoku filtrelendikçe bitcoin değerinde kısa vadeli önemli bir düşüş” için yeterince güçlü bir temeldir.

7 bin dolar tahmini

Smith’in 7 bin dolarlık Bitcoin için yıl sonu değeri tahmini panelin ortalama tahminiyle keskin bir tezat oluşturuyor.

Bu arada Bitcoin’in değerinin halving’den bu yana 9 bin doların üzerinde istikrarlı olduğu görülüyor. Bazı yükseliş tahminlerine rağmen sadece 10 bin dolarlık puanı aştı.

Comments (0)
Add Comment