Bitcoin Yeni Bir Dönüm Noktasına Ulaştı! İşte Ayrıntılar

Kripto para piyasalarının en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), benimseme oranlarında zirve seviyelere oynuyor! İşte detaylar…

Lider kripto para birimi Bitcoin zirveye oynuyor!

Birçok yatırımcı için “sağlam kale” niteliğinde olan lider kripto para birimi Bitcoin, yatırımcılar tarafından en çok talep edilen risk varlıklarından biri olarak konumunu günden güne sağlamlaştırmaya devam ediyor. Son günlerde yaşanan gelişmelerle beraber kurumsal ve perakende yatırımcıların varlık sınıfına ilgi göstermesi nedeniyle küresel benimseme oranı arttı. Bu artan benimseme oranı, cüzdanında en az 1 BTC tutan 900 bin adreslik yeni bir dönüm noktasına yol açmış bulunuyor. Peki, sırada ne var?

Lider kripto para birimi Bitcoin odaklı bir Twitter hesabı olan Documenting Bitcoin, kısa bir süre önce Twitter üzerinden attığı bir Tweet ile yatırımcıların dikkatini çekti. “Yeni rekor! 900 bin ve üzeri adres, artık 1 BTC’e sahip!”, sözleriyle dikkat çeken hesap, bir Glassnode tablosu ile Bitcoin tutan adres sayılarını yayınladı.

Tablo, adreslerde büyük bir artış fark edildiğinden, lider kripto ile olan şeylerin gerçekliğini uygun bir şekilde vurguladı. Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere 2009’daki lansmanından bu yana Bitcoin, finansal özgürlük isteyen genel halk tarafından benimsenmekten başka bir şey görmedi. Bu, aşağı yönlü piyasa koşullarına rağmen cüzdan adreslerinde artışa neden oldu.

Bir diğer yandan kripto piyasası veri platformu Messari’den gelen veriler, Glassnode grafiğini doğruluyor. Messari’ye göre, yazının yayınlandığı an itibariyle BTC tutan yaklaşık 42,8 milyon cüzdan adresi var. Bu sayıdan 903.615 adres, tüm cüzdan adreslerinin yaklaşık yüzde 2’si olan en az 1 Bitcoin’e sahip bulunuyor. Verilere ek olarak, 15.940 adresin en az 100 BTC tuttuğu da belirtildi.

Lider kripto para birimi BTC için bir dönüm noktası olabilir mi?

Bununla birlikte, 10 milyon dolar değerinde BTC’den daha fazla varlığa sahip balina adresleri şu anda 4.123’tür. Bu balina adresleri arasında sadece 5 adres en az 100.000 BTC (1,9 milyar dolar) tutuyor. Bitcoin’in ayı piyasasının etkilerini hissettiği bir zamanda bu kadar büyük bir dönüm noktası, ortalama yatırımcının varlığa olan inancının altını çiziyor.

Eylül ayında düşüş notuyla başladıktan sonra, Bitcoin bu ayın en iyi zamanlarını yaşamadı. Varlık 13 Eylül’de 22.5 bin doların üzerine çıkmayı başardı, ancak bir dizi ret onu 20 bin dolardan desteğin altına geri getirdi. Geleneksel finansla son zamanlardaki dolaşması nedeniyle, Bitcoin ayı piyasası birkaç uğursuz makro koşul tarafından daha da kötüleşti. Enflasyon küresel sahneyi vurdukça, çoğu merkez bankası bununla mücadele etmek için faiz artırımlarına başvurdu. Federal Rezerv, özellikle, bu uygulamadan vazgeçmedi.

Geçtiğimiz dakikalarda açıklanan FED kararlarına lider kripto para birimi Bitcoin önce düşüş eğilimi göstererek 18.666 dolar seviyelerine kadar geriledi. Hemen ardından ise lider kripto para birimi 19 bin dolar seviyesine geri yükselerek tepki verdi. Lider kripto para birimi anlık olarak 19.534 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!