Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: 10 Gün İçinde…

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 24 saatlik süreç içerisinde yaşadığı yüzde 4.9’luk yükselişle beraber 27 bin dolarlık sert direnci kırmayı başardı ve birçok yatırımcı güne sevinerek uyandı. Yükselişle beraber birçok kripto para analisti açıklamalarda bulunurken, bazı analistler Bitcoin fiyatı için kritik seviyelere işaret ederek yatırımcıların önümüzdeki 10 gün için dikkatli olmasını önerdi! İşte detaylar…

Bankacılık sektöründe yaşanan kriz devam ederken Bitcoin yükselişe geçiyor!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere piyasalar 24 saat içerisinde yükselişe geçerek 1.22 trilyon dolarlık değere sahip oldu. Bitcoin’in yükselişe geçmesiyle piyasa genelinde yaşanan yükseliş, 27 bin dolarlık kritik seviyenin aşılmasıyla beraber ETH gibi büyük kripto paralar için de ümit oldu ve ETH, yükselişin ardından 1.800 dolar seviyelerini aşmayı başardı.

Öte yandan kripto piyasası güçlü durmaya ve gelişmeye devam ederken, tüm dünya Amerikan bankacılık durumunu korkuyla izliyor. Düşüş dalgasına katılan son banka, First Republic bankası olarak karşımıza çıkıyor. First Republic Bank’ın karşı karşıya olduğu sorunlarla ilgili son raporu, BTC fiyatını önemli seviyelerin üzerine çıkardığında, çöküş dalgası kripto alanına büyük ölçüde fayda sağladı. Ancak, küçük bir düşüş olasılığı ortaya çıktıkça yükseliş bir süre durabilir.

ABD Hazine Bakanlığı, ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bankacılık krizinde adı geçen bankalardan biri olan First Republic Bank’ın 11 büyük bankadan 30 milyar dolarlık mevduat aldığını duyurdu. JP Morgan, Bank of America, CitiGroup gibi bankacılık devleri sigortasız mevduat yapıyor ve bankayı çöküşten kurtarmaya çalışıyor.

Krizle beraber BTC fiyatı uçuşa geçebilir!

Bankacılık sektöründe gerçekleşen çöküşlerle beraber BTC fiyatının daha da yüksek seviyelere yükselebileceğini aktaran analist, paylaştığı son grafikle de bunu destekliyor. Piyasa şu anda haber arka planı ile fiyat hareketleri arasında belirli bir uyumsuzluk olduğu bir aşamada. BTC fiyatı, er ya da geç büyük bir düzeltmeye maruz kalabilecek dev bir fiyat hareketi sergiliyor.

Fiyat hala 28.500 doların üzerine çıkma ve 30.000 dolar hedefine ulaşma potansiyelini taşıyor, ancak bir düzeltme aşaması tetiklenebilir. Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, fiyat önümüzdeki günlerde kripto piyasasının geleceğini gösteren bir dalga modeli oluşturuyor. Bitcoin (BTC) fiyatının hızla 21.000 – 21.500 dolar seviyesine düşmesi bekleniyor ve burada yatırımcıların yoğun bir şekilde birikmesi bekleniyor. Bu, önümüzdeki birkaç hafta içinde fiyat seviyelerini 30.000 dolara yükseltebilecek güçlü bir toparlanmayı tetikleyebilir. Bu nedenle önde gelen yatırımcılar, önümüzdeki 10 günlük sürecin Bitcoin ve genel kripto para piyasası için önemli olabileceğini aktarıyor.

Anlık olarak lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 27.393,31 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!